Share |

V Ústí nad Labem je výstava klauzurních prací

foto: pořadatel akce

Závěr února opět přináší sezónní přehlídku klauzurních prací studentů Fakulty umění a designu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem. Budova v areálu Kampusu univerzity otevře útočiště svých studentů veřejnosti. Nebojte se od čtvrtka do soboty (19. – 21. února 2015) překročit její práh. Letošní sklizeň vás nenechá ledově chladnými!
 
Šestnáct rozmanitých ateliérů nabízí to nejčerstvější z mladé umělecké scény a designu. Objevte, jak mohou vznikat a vypadat návrhy studentských novin. Ateliér Vizuálního designu se bude mimo časopisu soustředit na fenomén protézy nohy hudebníka Lou Fanánka Hagena. Studenti Oděvního a textilního designu navrhují variace na téma Plášť, studenti ateliéru Produktový design se pod vedením známého designéra Jana Čapka věnují návrhům brýlí. Ateliér Design interiéru přichází s  prototypy dětského mobiliáře z papíru či kartonu. Plodné období mají za sebou i ostatní ateliéry Kateder fotografie, elektronického obrazu, vizuální komunikace, užitého umění i designu.
 
Mrazivé dny zažene fair-trade káva bistra FastFUD a knihy a katalogy z edice fakulty. Po celé sobotní odpoledne se vám při procházce celou Zimní sklizní budou věnovat studentky oboru Kurátorská studia s komentářem k nejzajímavějším pracím. Sobotní komentované prohlídky začínají v 13, 14 a 15 hodin a speciálně v pátek v 18 hodin proběhne komentovaná prohlídka zaměřená na design.
 
Zimní sklizeň. Plody kreativity a umění / výkvět designu
výstava klauzurních prací zimního semestru 2014/2015
Fakulty umění a designu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem

 
čt 19. 2. 10 – 17 hodin; pá 20. 2. 10 – 20 hodin; so 21. 2. 12 – 17 hodin +  veřejné komentované prohlídky ve 13, 14 a 15 hodin
26. 2. v 17 hodin vernisáž výstavy vybraných klauzurních prací v Galerii Rampa (do 14. 3.)
Fakulta umění a designu UJEP, Pasteurova 9, Ústí nad Labem
MHD  č. 7, 11, 15, 52, 58, 59 - zast. Kampus
kontakt: adela.machova@ujep.cz
fud.ujep.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.