Share |

V pátek bude další Žižkovská Noc

foto pořadatel akce

Letní verze klubového festivalu, který v březnu přilákal přes 11 000 lidí, zakončí školní rok.
 
Letní verze unikátního multižánrového festivalu Žižkovská Noc přiláká tisíce návštěvníků. Kromě klubů, hospod a kaváren nabídne také několik scén pod širým nebem. Na více než třiceti místech se představí ideální žižkovský koktejl hudby, divadla a poezie všech stylů.
 
Hudební část festivalu je opět široce rozkročena mezi plejádou hudebních žánrů. Na své si přijde jak fanoušek tvrdé hudby, folku, reggae tak například i elektronické hudby. Festival se pyšní jak velkými jmény domácí scény, jako je taneční N.O.H.A. DJ set , písničkářka Monika Načeva či elektroničtí Vložte Kočku, tak mimořádnou zahraniční účastí kapel ze zemí jako je Brazílie, Izrael, Nová Kaledonie i mnoho evropských zemí. 
Nedílnou součástí Žižkovské Noci se již stala také divadelní a literární část festivalu. Ta se krom řady poetických míst bude odehrávat například i v kavárně na Vítkově, kde mimo jiné vystoupí Jan Těsnohlídek ml. či Martin Kyšperský z kapely Květy.
 
Festival sází na, pro Čechy stále ještě nepříliš typické, dobrovolné vstupné na celý festival. Organizátor Marek Dočekal to komentuje: Důvodem je zpřístupnit festival všem, i lidem, kteří se nenachází v ideální finanční situaci a nemohou si dovolit klasické vstupné, které by se mělo pohybovat okolo 150 Kč.  Nehodláme nikomu mluvit do života a radit, aby pracoval či makal víc. Tohle je jen snaha o malé solidární gesto, co může pár lidem pomoct si užít jeden den a netrpět za to, že nemaj pár korun na vstup
 
Pořadatele festivalu se opět pokusili najít ty nejzajímavější místa a tak se kromě známých klubů objeví i nová hlavní scéna na zahrádkách v Riegrových sadech, či některé nezvyklejší jako atomový bunkr pod parkem Parukářka nebo Camp Žižkov. Již tradiční součástí se stává holešovický klub Cross, který více než dobře podtrhuje fakt, že Žižkovská Noc není definována místem, ale myšlenkou a zážitkem.
 
Letní Žižkovská Noc
26. června 2015
Celý Žižkov
Vstup: 66-250 Kč

Facebook: https://www.facebook.com/zizkovskanoc
Event: https://www.facebook.com/events/351795508344934/
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.