Share |

V Livignu přivítali listopad prašanem

 
První prašan dorazil na začátku listopadu do Livigna a pokryl tak velkou část sjezdovek italského střediska. Skipass zdarma, 115 km perfektně upravených sjezdovek, skvělá gastronomie, aktivity pro rodiny s dětmi, každodenní profesionální servis pro freeriding i freeskiing, nejvýše položené relaxační centrum v Evropě, to jsou hlavní lákadla zimní sezóny v Livignu, která se kvapem blíží. 
Zima začíná v italském středisku na pomezí italsko-švýcarských hranic tradičně již na podzim, a to sportovní přípravou národních týmů, které si Livigno každoročně vybírají pro jeho ideální nadmořskou výšku a perfektní tréninkové zázemí nejen pro běžkaře, ale také biatlonisty. Právě na ty zde letos čeká nová aréna s elektronickými terči. Spojení biatlonu s Livignem prohloubila mimo jiné i jeho nová ambasadorka, světová šampionka a velká soupeřka Gabriely Soukalové, Dorothea Wiererová. 
První předzvěstí blížící se zimní sezóny se stal čerstvý prašan, který pokryl na začátku listopadu velkou část sjezdových tratí v Livignu. Ty jsou v „malém Tibetu“ rozděleny na 12 černých, 37 červených a 27 modrých sjezdovek, které obsluhuje 6 kabinkových lanovek, 14 sedačkových lanovek a 11 lyžařských vleků. Celkově zahrnuje lyžařská oblast v Livignu 115 km upravených sjezdovek, milovníci dobrodružných rychlých svahů ocení hlavně černé „padáky“ na severní straně svahu Motollino. Na lyžaře, snowboardisty a rodiny s dětmi, které nevyhledávají adrenalin, čekají několikakilometrové červené a modré sjezdovky. Oblíbené jsou v Livignu také dva snowparky, které byly v minulosti několikrát oceněny, a to i za hranicemi Itálie.
Start zimní sezóny = závod La Sgambeda
První zimní událostí letošní sezóny je 3. prosince běžkařský závod La Sgambeda, kterého se pravidelně účastní tisíce běžkařů, včetně závodníků z České republiky. 35 kilometrový běh na lyžích klasickou technikou se stal v loňském roce součástí prestižní mezinárodní série Ski Classics a tak není divu, že i letos se stane hlavní atrakcí u příležitosti zahájení zimní sezóny. Nejmenší závodníci se mohou stejně jako v loňském roce těšit na speciální závod Minisgambeda od jednoho do pěti kilometrů. 
 
Listopad a prosinec ve znamení ski passů zdarma
Od 26. listopadu do 24. prosince 2016 nabízí Livigno těm, kdo si chtějí užít zimní dovolenou v předvánoční době za nižší cenu, “skipass zdarma”. Každý návštěvník, který se ubytuje po dobu čtyř nocí v jednom z partnerských hotelů nebo po dobu sedmi nocí v partnerském apartmánu, obdrží skipass zdarma.  K vánoční atmosféře patří v Livignu také vánoční trhy, živá hudba, koledy, čokoláda a svařené víno, palačinky a překvapení pro děti. Silvestrovská noc je pak ve znamení tradičního ohňostroje a průvodu na lyžích. 
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.