Share |

V květnu se koná filmový festival Zlatý Voči 2013

Filmový festival Zlatý Voči 2013
foto: pořadatel akce

V květnu se uskuteční 18. ročník festivalu studentů teorie audiovize Zlatý voči. Také letos zvolili pořadatelé klubové prostory, kde se festival cítí nejvíce doma a které mu pro tento rok poskytne dejvická Klubovna. Tradičně dvoudenní přehlídka filmů se uskuteční 15. a 16. 5., vždy od 18:00. Jako každý rok bude pro diváky připraven (také) bohatý doprovodný program.

Hlavní náplní festivalu jsou snímky současných, nebo bývalých studentů teorie audiovize, kteří se mimo teoretické pole věnují také kinematografické praxi. Jedinečnost těchto filmů spočívá právě ve spojení praxe s teoretickými znalostmi, které je odlišují od ostatní amatérské a profesionální audiovizuální tvorby. Z České republiky jsou pravidelně uváděny snímky studentů z Prahy (včetně studentů Centra audiovizuálních studií na FAMU), Brna a Olomouce, kterých se návštěvníci dočkají i letos. Ani tentokrát nebudou chybět filmy ze zahraničí. Vedle filmů z Maďarska a Slovenska budou nově k vidění i filmy ze Španělska a Francie.

Další mladá součást doprovodného programu, vycházející z bohaté historie festivalu (1. ročník se konal v roce 1988), je retrospektivní sekce toho nejlepšího, co kdy bylo na Zlatých vočích k vidění. Vzhledem k velice pozitivnímu ohlasu z loňské premiéry budou i letos uvedeny úspěšné snímky z let více i méně minulých.

Vítěze v několika kategoriích bude již tradičně vybírat porota renomovaných filmových odborníků z řad pedagogů, kritiků a tvůrců. Mimo filmů čeká návštěvníky také hudební doprovodný program tvořený kapelami a v pozdních nočních hodinách i DJs. Zlatý voči tak nabízí bohatý program, zábavu a uvolněnou atmosféru, díky níž se návštěvníci rádi vrací a festival se každý další rok stává živým místem setkávání studentů, tvůrců a dalších filmových a hudebních fanoušků.

Více o festivalu na stránkách www.zlatyvoci.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.