Share |

UNKLE na narozeninách Radia 1 nezklamali

Máme pro vás další fotky z pátečního koncertu UNKLE!
UNKLE@KD Vltavská, 25-03-11, foto: Lukáš Kadeřábek
UNKLE@KD Vltavská, 25-03-11, foto: Lukáš Kadeřábek

 

V rámci oslav 20. narozenin Radia 1 si 25. 3. v pražském KD Vltavská střihli svou tuzemskou koncertní premiéru britští UNKLE. Krom zvukaře se "zálibou" v basech bylo vše naprosto perfektní. Výkon kapely, setlist i nadšené publikum udělali z tohoto večírku událost, na kterou se nezapomíná. 

James Lavelle a spol. předvedli "best of" set a nezapomněli na většinu svých nejzásadnějších skladeb. Velká část jejich hitů byla nazpívána hosty z jiných kapel, takže někdy to řešili puštěním hlasu ze záznamu (Ian Brown ve skladbě Reign), někdy to odzpívali sami, vynechalo se jen minimum (Rabbit in Your Headlights, původně nazpívaná Thomem Yorkem z Radiohead). Dopadlo to velmi slušně - ne že by byla každá nota zazpívána dokonale, ale celková atmosféra a krása těch skladeb drobné neodkonalosti rozhodně přebily.

Kulturák na Vltavské, kde se akce konala, byl našlapaný k prasknutí. Kombinace toho, že se jednalo o dvacáté narozeniny Radia 1, a faktu, že tak skvělá kapela je u náš poprvé, zajistila vynikající návštěvnost a atmosféru.

Není divu, že si po té temné kráse publikum vyžádalo přídavky - a taková Eye For An Eye a především závěrečná Lonely Soul vyzněla nádherně, až magicky.

Následovalo sfouknutí 20 svíček na narozeninovém dortu Radia 1 (další fotky různě ojedeného dortu najdete tady). Maxidort pak poslali šéfové (Saša Michailidis, Lenka Wienerová a David Štěrbáček) kolovat mezi publikem, takže si návštěvníci radostně ulupovali (sladkou hmotu jsme nechala být, ale nechňapnout na památku dvě svíčky, když to kolovalo kolem mě, jsem nedokázala:) a spiklenecká a veselá nálada byla podpořena, i když část publika mířila už ven.

Před UNKLE hráli ještě Ohm Square (Ohm Square se poslední dobou opět rozjíždějí a jejich koncert byl samozřejmě lákadlem) a čerstvý držitel Anděla Kubátko. Po UNKLE se část lidí přesunula pryč (na Party proti šedi i jinam:), část zůstala a užila si další účinkující - DJ Ottomana a The Tchendos a DJs Radia 1. Radiu 1 se vede velmi dobře, posluchačů přibývá (více už brzy v našem velkém interview) a není tedy důvod nemyslet si, že za dalších 20 let se jeho tvůrci i posluchači zase někde sejdou a pobaví. Držme mu palce.

 

 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.