Share |

United Forces of Dub dnes večer v Crossu

foto: United Forces

United Forces of Dub slíbili na rok 2012 bohatou nadílku, a tak se hlásí s první letošní deskou, slíbeným "Dub Attitude EP". Jedná se o kompilaci dubových remixů z posledního alba kapely United Flavour - Attitude. Desku míchal zkušený britský inženýr Derek Fevrier, známý mimo jiné také spoluprácí s legendárními Twinkle Brothers.
Z exkluzivního nevydaného materiálu dubových verzí a remixů, které se míchaly v Praze, pak United Forces vybrali šest tracků a poskládali je na speciální vinylové EP. Exkluzivně i pro tento release byl znovu vytvořen track „On my own again“, na kterém hostuje i u nás známý britský vokalista Earl 16.

Svůj další 12" vinyl UFoD tradičně pokřtí a představí na své, v pořadí již páté Release party v klubu Cross, za účasti přizvaných muzikantů ze skupiny United Flavour. Jako speciálního hosta si přizvali v Evropě dobře zavedený projekt Jahtari se svým 8-bit reggae & dub stylem. Večer dále doplní v Praze sídlící britský selektor Mr. ISM a MC Turner z USA, za místní pak brněnská spojka RadioBufera a Jahly Soul za podpory dechové sekce ZZ Triple.

To vše proběhne v pátek 16. března v pražském Crossu, samozřejmě podpořené extra zvukem Roots&Future Sound Systemu. Pro všechny fandy dubu jasná povinnost.

United flavour
Na začátku vzniku dnes bezpochybně nejúspěšnější reggae kapely v Česku stojí setkání dvou zakládajících členů – španělské zpěvačky Carmen a baskytaristy Djeie. Ten své dovednosti poprvé představil v projektu Hermakuti, který už tehdy na domácí publikum zapůsobil svou vysokou kvalitou. Po rozpadu Hermakuti se Djei dal dohromady nejprve s Carmen a na jaře roku 2004 se rozhodli založit multikulturní kapelu United Flavour. Dali tak dohromady energickou show, moderní mix reggae, world music, latina a hip-hopu, servírovaný charismatickou frontmankou a šesti zkušenými muzikanty. První studiová nahrávka, osmi písňové demo EP, vyšla v červnu 2005 a byla vřele přijata nejen laickou, ale také odbornou veřejností. Singl Revolution úspěšně bodoval v několika rádiových hitparádách, dočkal se i vlastní kompilace Revolution project a v současné době můžeme najít již 15 remixů a verzí od domácích i zahraničních umělců. Od svého vzniku pilně koncertují a za osm let své existence předskakovali světovým hvězdám, jako jsou Max Romeo, Buju Banton, Gentleman, Manu Chao, Alborosie, WARD 21, Luciano, Israel Vibration nebo Shaggy.

Na jaře 2008 slavili úspěchy v mezinárodní hudební soutěži International Live Award ve Vídni, kde obsadili v tvrdé konkurenci více než tisíce kapel druhé místo. Na aktuálním albu Attitude (2011) se podíleli lidé čtrnácti národností. Je plné zajímavých hostů, kterým vévodí jamajský hvězdný zpěvák Konshens či dancehallové trio Ward 21. Zmínit je třeba i mixmastra Derecka Fevriera, který celou desku v Praze ve studiu Faust smíchal a jako bonus dodal i dubové verze některých pecek, které vychází v limitované edici na vinylu právě pod značkou United Forces of Dub.

Jahtari
Jahtari jsou label a producentská parta z německého Leipzigu, kterou není třeba dlouze představovat. V Česku koncertovali už mnohokrát a několikrát přitom zamířili i do pražského Crossu. Svůj originální styl a zvuk, který oni sami nazývají DIGITAL LAPTOP REGGAE (DLR), vyvinuli na základě samplování her z legendárního 8-bitového počítače Commodore C-64. Hned prvními vydanými peckami způsobili v Evropě pozdvižení a přispěli tak k rostoucí popularitě znovu vzkříšeného digitálního reggae a dubu. K dnešnímu datu mají na svém kontě několik úspěšných singlů a EP s umělci jako Mikey Murka, Soom T nebo Solo Banton. Do Crossu je tentokrát přijede reprezentovat selektor Disrupt a MC Dressla.

United forces of Dub
Netradiční bude tentokrát vystoupení United Forces, kteří se objeví za podpory živých nástrojů. Speciálními hosty pro tuto příležitost budou Standa, zkušený perkusionista, člen kapely United Flavour, a spolu s ním Radimo na saxofon a flétnu, působící také ve skupině Prago Union.

RadioBufera
Z moravské metropole nás přijede osvěžit svojí selekcí Ramon Ramirez z místní party RadioBufera a Jahly Soul ze studia Rybydub z nedalekých Šlapanic aka Stepaz town. Další část selekce vycházející zejména z odnoží anglického a francouzského dubu bude doprovázena tříčlenným torzem brněnského undregroundového dechařského projektu Zlé Žestě.
 

JAHTARI /DE/
UNITED FORCES OF DUB
feat. RADIMO & STAN.DA (United Flavour)
Mr.ISM /UK/ & MC TURNER /USA/
RADIOBUFFERA & JAHLY SOUL
feat. ZZ TRIPLE

5th Release party
of United Flavour`s Dub Attitude EP
with special guest
Jahtari/DE/

16. 3. Cross klub

www.unitedforces.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.