Share |

Umění na hlavě i v ní. RETART

foto: Retart, design Alica Gurínová

Retart je nezávislý slovenský label, který spojuje umění s věcmi každodenní potřeby. Každý produkt má svůj příběh a svojí duši. Nyní představuje vlastní podání populárních 5panelek, kšiltovek. Produkt nese oficální název Šiltovka / Cap.
Všechny kšiltovky nesou stopy vizuálního umění a přímé autorské prezentace.
 
Kolekci vytvořila čtvěřice umělců: Juliana Chomová, Alica Gurínová, Boris Sirka a Karol Banach.
 
Přínášíme vám jejich reakce a dojmy ze spolupráce s Retart.
 
 
Alica Gurinová : Ako vždy, spolupráca s Retart prebiehala hladko a tešila som sa na výsledok. 5panel bol pre mňa zatiaľ najzaujímavejším zadaním a veľmi som nadšená z výsledku, kvality spracovania a nápaditých detailov, ktoré si človek postupne všíma pri nosení. Trochu som neverila menovke umelca na prednej strane šiltovky, ale ukázalo sa, že to ľudia berú ako súčasť produktu a sú s tým stotožnení. Som zvedavá, čo bude ďalšie!
 
Boris Sirka : Spolupráca s Retart na Cap/Šiltovke bola rovnako jednoduchá ako aj na predchádzajúcich projektoch. Vždy ked ma Matúš Kucharovič osloví, tak som úprimne rád že môžem prispieť dielom ktoré bude nositeľné a dostane sa viac medzi ľudí. Určite je aj zatial posledná spolupráca veľmi trefne cielená a originálna, pretoze produkty Retart sú dosť výrazné už len čo sa domácej ponuky týka.
 
Juliana Chomová : S Matúšom, ktorý robí Retart je vždy dobrá spolupráca. Oslovil ma s presnou predstavou. Na šiltovku pre Retart chcel jeden vzor z mojej práce, ktorý sa vlastne super hodil, tak som sa potešila a spravili sme šiltovku. Som rada, že sme túto staršiu prácu vytiahli a zrecyklovali, vzor bol predtým použitý iba raz a to v diplomovke, na co sa aj zabudlo a teraz získal nový rozmer. Myslim, že všetky Retart šiltovky budú mať úspech, je to predsa jedna z obľúbených potrieb letných dní. Ja vzorované nenosim :) tu moju nosí priateľ a veľmi rád.
 
Karol Banach : Nakreslil som len ilustráciu pre Retart a žasnem nad tak skvelým výsledkom.

 
Víc informací a možnost objednání TADY.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.