Share |

Ulterior dorazí do Chapeau už tento pátek

repro k akci

V pátek 30. listopadu si v podzemí klubu Chapeau Rouge odbude svou českou premiéru jedna z nejoceňovanějších a nejprogresivnějších postpunkových formací současnosti, londýnská sebranka Ulterior ve společnosti tuzemské dark wave hvězdy  Phosgene Girls. Ti zde „pohřbí“ svou vynikající debutovou desku.

Kytary nemají jen jednu tvář – tu, kterou slyšíme každý den z rádia. Jejich odvrácená strana je nemocná a mrazivá, odráží se  v horečném pohledu postmoderního somnabula. A když se k nim  přidá rozzuřená basa, strojově chladný bicí automat, rozcuchané klávesy a naléhavý zpěv, není to jen hudba – je to výpověď. A vy jí můžete poslední pátek v listopadu naslouchat hned stereo.  

Současnou temně alternativní scénou vysoce cenění pohrobci postpunku Ulterior přivezou premiérově odhalit Praze špinavé a rozervané srdce Londýna, zabalené do osmdesátkové estetiky a servírované na hudební vlně,přelévající se mezi post punkem, cold wave a noise rockem. Intenzivní, pravdivé, syrové, uvěřitelné. Není divu, že čtveřice očarovala nejen fanoušky, ale i taková jména jako UK Decay, The Horrors nebo samotné velké The Sisters of Mercy,
kteří si je všichni vybrali za předskok na svých četných koncertech a turné.

„Chtěli jsme stát v protikladu vůči všemu, co se dělo v Londýně. Chtěli jsme se potulovat po městě,  dělat rozruch a vlastně se moc nestarat o písně, ale o vyhlazení, zničení věcí a scén, který jsme v Londýně považovali za fakt mizerný“, říkají.

Kmen, soustředěný kolem bývalého profesionálního fotbalisty Honeyho a jeho bratra Benna, oživil své hudební vize v kultovním amsterdamském Studiu 150 do podoby loňské divočiny „Wild in Wildlife“. Síly spojili s producentským šamanem Zlaya Hadzicem, který je podepsaný pod deskami třeba Sonic Youth nebo Tortoise. A před pár dny dokončili Ulterior i práce na novém albu „The Bleach Room", ze  kterého jistojistě dají nedočkavým fanouškům v Chapeau ochutnat.

Speciálním hostem Londýňanů budou nejžhavější želízka v tuzemském žánrovém ohni, brusiči temné vlny Phosgene Girls. Ti tu rovnou "pohřbí" své nadmíru podařené debutové album "Sunlight Hero", na které čeští a slovenští milovníci dark wave čekali jako na vytouženou odpověď z Druhé strany. Čtyři členové, dva (ženský a mužský) hlasy a introspektivní cesta, která duní páteří a hýbe svaly – žádné ublížené fňukání, ale energický ponor do temných vod s hlavou hrdě vztyčenou. Zkrátka ani ne tak „předskok“, jako spíš rovnocenný partner britské čtveřice.

Afterparty bude mít v rukou ikona berlínské temně alternativní scény DJ Ian P. Christ, který se mimo jiné stará o ty nejzajímavější kapely se svou bookingovou agenturou Hidden Treasure a spolupořádá klíčové večírky jako Pagan Love Songs, Ceremonies nebo When We Were Young party.

Poslední listopadový pátek tedy si tedy můžete v nejnižším patře Chapeau Rouge zhluboka přihnout z řečiště vynikající hudby, namíchané z gotiky, dark wave, post punku, minimalu a syrových kytar. A u toho milovníci gotiky a temné alternativy nemůžou chybět, ani kdyby měli zmeškat rande s Morticií Addamsovou... nebo s Johnem z filmu "The Hunger". Jak chcete.

Zapište si tedy černou křídou do komína – Ulterior a Phosgene Girls, 30. listopadu v útulném klubu  Chapeau Rouge, kde se živá intenzita kapel bude vyjímat nejlépe.

Ulterior (UK) + Phosgene Girls

30. listopadu 2012 (start 20:00)
Praha,Chapeau Rouge (Jakubská 2)
Vstup: 250 Kč (jen na místě)

www.sanctuary.cz
Facebook akce: http://www.facebook.com/events/132626180213371/

Videa:
http://www.youtube.com/watch?v=0IneMZTsdas – Ulterior -Sex War Sex Cars Sex
http://www.youtube.com/watch?v=icxFenADS94 – Ulterior -Big City Black Rain


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.