Share |

Udicí pistole Sage: Vyuďte si cokoli za pár minut třeba v paneláku

Horká novinka, kterou jsme donedávna neznali: Smoking Gun značky Sage BSM600.
 
Sezóna grilování na otevřeném ohništi je už dávno za námi, ale ti, co si stýskají po delikátní vůni kouře, se nemusejí i nyní v zimním čase zoufat. Pomůže udicí pistole neboli Smoking Gun značky Sage.
 
Jemný kouř – zvláště ten, který pochází ze dřeva ovocných stromů nebo buku – dodává pokrmům i nápojům nádech něčeho výjimečného. Problém ovšem je, jak zařídit, aby kouř provoněl konkrétní jídlo či nápoj. To právě snadno zvládnete s udicí pistolí. Toto malé vylepšení domácí kuchyně ve tvaru pistole či malé vrtačky dovede díky elektrickému zdroji z baterií (2xAA) rozpálit štěpky z voňavého dřeva v malé násypce a pomocí krátké hadice zavést kouř tam, kam potřebujete. Může to být do plastového sáčku, pod poklici hrnce či pod skleněný poklop. Lze tak ochutit už hotová jídla, aniž bychom je jinak než zauzením změnili, protože kouř je studený. To je výhodné třeba u zauzení zmrzliny nebo ledových koktejlů.
 
Názor redakce: Pistoli jsme zatím okukovali na kuchařském kurzu Sage Academy, kde nás nadchla (proto brzy čekejte více zkušeností, protože tohle je třeba vyzkoušet pořádně a opakovaně:). Je to úžasně rychlá věc a s pouhu špetkou dřevěných pilin jsme tam vyudili třeba celý tác lososa (je vhodné nakrájet potraviny na menší kousky a nebo počítat s tím, že vnitřek bude neuzený).
Jde to snadno a nedá se to zkazit. Proces trvá pár minut a jídlo (maso, houby, zelenina, sýr, máslo...) uzením získá na zajímavosti. Díky tomu, že kouř je studený, můžete zaudit třeba sklenici s ledovým koktejlem. Snazší a přitom přírodní způsob, jak jídlu dodat kouřovou chuť a vůni, už asi nikdo nevymyslí.
 
 
Doporučená cena Sage BSM600 je 3190 Kč.
www.sagecz.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.