Share |

Týdenní oslavy KNIHA TI SLUŠÍ odstartují 18. dubna!

foto: pořatel akce

Týdenní oslavy Světového dne knihy a autorských práv pod názvem KNIHA TI SLUŠÍ odstartují 18. dubna křtem CD autorského čtení, na němž zazní hlasy předních českých spisovatelů.
 
Křest za účasti spisovatelů Michala Viewegha, Petra Stančíka, Bogdana Trojaka, Michala Šandy a Václava Větvičky proběhne v pondělí 18. dubna od 14 hodin v knihkupectví Knihy Dobrovský (Václavské náměstí 22, Praha 1).
 
Součástí křtu bude podrobné představení kampaně, pro kterou Svaz českých knihkupců a nakladatelů (SČKN) vybral motto KNIHA TI SLUŠÍ.  Předseda SČKN Martin Vopěnka vysvětlí poslání celého projektu, ředitel Nadačního fondu Českého rozhlasu Světluška Přemysl Filip a výkonná ředitelka Nadace Leontinka Barbara Hucková následně přiblíží jeho charitativní rozměr. Moderátorem křtu bude Petr Vizina.
 
CD autorského čtení KNIHA TI SLUŠÍ, na jehož vzniku se vedle výše zmíněných spisovatelů podíleli také Radka Denemarková, Petra Soukupová, Václav Kahuda, Josef Formánek  a Halina Pawlowská, dostane jako dárek každý, kdo si mezi 18. a 23. dubnem koupí knihu v některém z knihkupectví zapojených do projektu, případně navštíví některou z akcí pořádaných knihovnami.
 
Oslavy Světového dne knihy pojal SČKN letos poprvé i jako benefiční akci. Knihkupci a knihovníci dárkové CD pro své čtenáře nakupují. Takto získané finance pak poputují do organizací Světluška Nadačního fondu Českého rozhlasu a Nadace Leontinka, které je využijí na zpřístupňování knih lidem se zrakovým postižením.
 
Ke kampani nově vzniklo /VIDEO/ Terezy Reichové. Na  facebookových stránkách KNIHA TI SLUŠÍ také až do 22. dubna probíhá fotosoutěž snímků na téma „jak ti sluší kniha“ o knížky dle vlastního výběru v hodnotě až 3 000 Kč. Výsledky budou vyhlášeny tamtéž na Světový den knihy a autorských práv – tj. 23. dubna 2016.
 
Na /WEBU/ jsou postupně doplňovány doprovodné akce k projektu (autogramiády, autorská čtení atd.).


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.