Share |

Týden sdílení se blíží, Paralelní Polis ožije dovednostmi všeho druhu

foto: pořadatel akce

Ve dnech od 4. do 11. června proběhne v prostorách Paralelní Polis unikátní akce s názvem Týden sdílení. V rámci ní se členové a hosté Polis podělí formou přednášek, diskusí a workshopů s návštěvníky o své znalosti týkající se vzdělání, osobního i byznys rozvoje nebo technologií. Součástí programu budou také kurzy vedené lektory portálu Naučmese.cz, jimž budou potřebné prostory propůjčeny zcela zdarma.
 
Sdílení jako vlastnost je od samého počátku přímo zakódováno do DNA celého prostoru. „Paralelní Polis je otevřená klubovna, hřiště, kde se každý může zapojit do programu a nabídnout své znalosti ostatním,“ vysvětluje Iva Köhler, manažerka coworkingového centra Paper Hub, jehož členové sdílí své zkušenosti a navzájem si pomáhají. Akce, do níž se kromě Paper Hubu zapojí i další součásti Polis, vychází z celosvětové iniciativy Global Sharing Week. Ta je založená na sdílení dovedností všeho druhu a v současné době je do ní zapojeno přes 70 měst na všech kontinentech.
 
Týden sdílení v Polis odstartuje již v neděli 4. června jedinečným bitcoinovým blešákem
v prostorách Bitcoin Coffee. V pondělí bude program pokračovat ve 3D tiskové dílně Makers Lab, kde proběhne meetup zaměřený na představení open source nástrojů pomáhajících realizovat projekty pomocí 3D tisku. Úterní program nabídne diskuzi na téma sdílená ekonomika. O jejích výhodách, úskalích a případné (ne)funkčnosti přijdou diskutovat experti z rozmanitých oborů. V ten samý den poběží první kurz od Naučmese.cz, který se soustředí na efektivní studium cizích jazyků. V průběhu celého týdne poradí lektoři účastníků třeba i to, jak založit firemní blog a vytrvat v jeho psaní, či objasní, co všechno s sebou přináší zero waste způsob života a jak se naučit produkovat co nejméně odpadu.
 
PROGRAM TÝDNE SDÍLENÍ V PARALELNÍ POLIS
4. června Bitcoin Blešák
5. června 3D MeetUp: Open Source nástroje pro 3D tisk
6. června Diskuze o sdílené ekonomice  
6. června Jak se učit jazyky
7. června Firemní blog: Jak ho začít, psát a vytrvat
8. června Komunita vs. publikum
9. června Angličtina s dětmi Montessori cestou
9. června Zero Waste domácnost od A do Z
11. června A co vlastně ten koučink je?
 
Týden sdílení | 4. 6. – 11. 6. 2017 @ Paralelní Polis| Dělnická 475/43, 170 00 Praha 7
Program a další informace naleznete na webu akce.
Vstupné je zdarma.
Facebook event zde


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.