Share |

Týden dárků na ČT art. Dva přímé přenosy a devět premiér oslaví 1097 dní kulturního programu

foto: ČT

Přímý přenos z pražského Studia Ypsilon i z německého Kolína nad Rýnem, koncert ze Schönbrunnu, taneční umění Miřenky Čechové, premiéra filmové adaptace románu Anna Karenina či nedožité narozeniny Freddieho Mercuryho. Nejen tyto pořady budou součástí speciálního programu ČT art u příležitosti tříletého výročí vysílání.
 
„Naši  kulturně orientovaní diváci jsou za tři roky vysílání ČT art již zvyklí, že jim přinášíme zážitky, které jinde nenajdou nebo ke kterým se jinak než přes televizní obrazovku není jednoduché dostat. Od přímých přenosů koncertů světových hvězd přes premiéry tanečních a divadelních představení až po kritiky i diváky oceňované filmy, které jim nabízíme v původním znění. Toho se budeme držet i nadále a jako každoroční bonus přidáme i týden plný premiérových pořadů. Nejen že tím oslavíme tři roky existence, ale zároveň  symbolicky odstartujeme další, kulturně nabitou televizní sezonu,“ avizuje výkonný ředitel ČT art Tomáš Motl.
 
Narozeninový program zahájila premiéra koncertu Vídeňské filharmonie ze zahrad Paláce Schönbrunn a jevištní realizace S/He is Nancy Joe tanečnice Miřenky Čechové.
 
Tradičním dárkem pro diváky bude ve čtvrtek 1. září přímý přenos vybrané inscenace Praha stověžatá v podání Studia Ypsilon, která předznamená premiérový cyklus mapující historii této legendární scény. Po představení čeká na diváky historicky první spolupráce izraelského hudebníka Avishaiho Cohena se symfonickým orchestrem Filharmonie Brno.
 
Finálový večer eurovizní soutěže mladých hudebníků z Kolína nad Rýnem, ve kterém bude bojovat český reprezentant, klavírista Robert Bílý, odvysílá ČT art živě v sobotu od 20 hodin, o dvě hodiny později pak režisér Alexandr Zarchy seznámí diváky s existenciální adaptací románu Lva Nikolajeviče Tolstého, Anna Kareninová. Během týdne premiérových pořadů se představí i temně melancholická upírská romance Jima Jarmusche Přežijí jen milenci, investigativní dokument o magii kultovního smyčcového instrumentu Stradivari: Tajemství houslí či životopisný snímek Valentino. Týden dárků přinese i vzpomínku na Freddieho Mercuryho, který by se na začátku září dožil 70 let.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.