Share |

Trendy velikonoční výzdoby v roce 2014

foto: pořadatel akce

Ačkoliv jsou Velikonoce svátek tradiční, velikonoční výzdoba čas od času podléhá aktuálním trendům. Ale rozhodně ne tolik, jako třeba výzdoba vánoční. Velikonoce se „vezou“ na právě aktuální módní vlně, která vládne floristice v danou chvíli obecně. V současné době jen „in“ návrat k přírodním a tradičním materiálům, což lze pozorovat např. i u výzdoby svatební. Trendy jsou živé květiny doplněné o větvičky, mech a vše, na co lze narazit na vycházce v lese nebo na louce.
 
Letos jsou v módě přírodní hnědá vajíčka, chybu neuděláte ani s tradičním lidovým zdobením barvami z přírodních zdrojů, hlavně pak cibulí. Hitem je tzv. „silonkové“ barvení, kdy se na vajíčko pomocí silonky zafixuje květ nebo lístek a obarví se v cibulovém nálevu.
 
Květinové dekorace mají mít venkovský ráz, a proto je vhodné umístit do květináčů. Měla by být vidět hlína, mech, dubová kůra a větve. Rostliny můžete umístit do proutěných, hliněných nebo do plechových nádob (staré konve, kyblíky nebo nádoby na mléko). Hitem jsou také papírové recyklované ozdoby, hnízda z proutí či dekorace z větví. Důležitou dekorací jsou i skořápky samotné. Další módní vlna se inspiruje stylem Provance - tento trend vychází ze starorůžové a lila barvy, která je kombinována s bílou a zelenou. Vejce se zdobí stylem ubrouskovou technikou zvanou decoupage či pomocí jiného typu papíru, letí i obháčkovaná vajíčka, porcelán, romantický dekor a zajíčci. Z květin pak růžové neřezané hyacinty a tulipány.
 
Oblíbený je i severský styl, který je velice jednoduchý, čistý, minimalistický, jedinou živější barvou je zde zelená. Hlavními květinami jsou bílé řezané tulipány, které se mohou objevit v čirém skle s přírodním zdobením. Z barev pak dává severský styl předost sněhobílé, přírodní bílé, krémové, šedé, černé, barvě proutí, zažloutlé a různým odstínům zelené. Hitem jsou peří, ptačí budky, vrbové proutí ve vazbě, v hnízdě, v pleteninách a podobně. Vše je jednoduché, čisté a finančně dostupné. I zde naleznete hlínu, mech, dubovou kůru a recyklovaný papír, který se užívá třeba na košíčky kraslic.
 
Více informací naleznete na webových stránkách květinového ateliéru www.rosmarino.cz nebo na Facebooku.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.