Share |

TOP 10 nejnavštěvovanějších restaurací za rok 2015

 
Zajímá vás, jaké restaurace se řadí u nás k těm nejnavštěvovanějším? Inspirujte se společně s největším gastronomickým portálem RESTU a objevte ty nejnavštěvovanější restaurace za rok 2015. Ačkoli je každá restaurace jiná, mají něco společného: originální koncept a maximální ochotu vyjít vstříc svým zákazníkům. Tak s chutí do toho!
Bruxx 
Bruxx, belgickou restauraci, specializující se na mušle, které dováží čerstvé, a to třikrát týdně, prostě nemůžete minout. Zdejší cukrář Lukáš Skála navíc patří mezi 7 nejlepších cukrářů světa. V Bruxxu si přijdou na své i milovníci piva: Máte-li rádi čepované, můžete vybírat z 8 belgických čepovaných piv. Kdyby vám nabídka nepřišla dostatečná, je restaurace zásobena dalšími 40 druhy lahvových piv, které z Belgie přímo dováží.
Golden Pacific Café 
Jedinečný koncept postavený na obsluze díky mašinkám. V klidu budete usazeni ke stolu a necháte se pohodlně obsloužit. Kromě originálního způsobu servírování zde můžete ochutnat domácí dortíčky a zákusky, ale i saláty, teplá jídla a myslí tu i na vegetariány. Pro nerozhodné je zde skvělá variantu „Sněz, kolik můžeš“. Mašinka vás bude obsluhovat do té doby, dokud neřeknete stop. 
Café Restaurant Palanda
Češi si v posledních letech prostě zamilovali burgery. Mezi nejvyhledávanější burgerové restaurace v Praze se řadí Café Restaurant Palanda, kde připravuje ty nejlahodnější burgery Executive Chef Stanislav Čepela. Všechno, co se v restauraci používá k vaření, je chlazené, nikoli mražené. A téměř vše také pochází z českých lokálních zdrojů. Hovězí, které dostanete na talíř, pochází výhradně z českého tradičního plemene „český strakatý skot“.
Vinohradský parlament
Vinohradský parlament je restaurace, která si rovněž zakládá na originálním konceptu. Prioritou je pro ni vytvoření harmonie mezi pivem a jídlem. I proto zde připravili unikátní technologii chlazení piva a sklenic. A také technologii, při které se tanky chladí vodou. Celý proces navíc máte přímo před očima a můžete tak pozorovat, jak se vaše pivo chladí. Ke skvěle připravenému pivu však nesmí chybět ještě lépe připravené jídlo, a proto zde vaří špičkový šéfkuchař Jan Pípal. V současné době si tu pochutnáte na domácím teplém punči, které má v sobě „ovoce na vidličku“, nebo na domácí brusinkové limonádě
Maitrea 
Ráj pro vegetariány a je vegany. Veškerá servírovaná jídla jsou vegetariánská. Restaurace se navíc snaží maximálně vycházet vstříc svým zákazníkům a každé jídlo je v jídelním lístku opatřeno symboly, které znázorňují přítomnost či absenci určitých potravin. Snadno si pak vyberete, zda chcete přímo veganské jídlo, nebo jídlo s obsahem mléčných výrobkům případně bezlepkové. Restaurace je hojně navštěvovaná i kvůli svému interiéru, který přímo svádí ke klidu, relaxaci a uvolnění. 
 
Restaurace Podolka 
Restaurace má v podtitulu, že je „nejen vegetariánská“. Celý koncept je založen z poloviny na vegetariánských jídlech, a to ve všech kategoriích. I tady se snaží vyjít zákazníkům maximálně vstříc, a tak si tu vyberete i v případě, že jste celiak, vegetarián, ale i milovník masa. 
Gold Prime Steak
Gold Prime Steak je opravdovým rájem pro všechny milovníky steaků. Servis je zde opravdu špičkový. Maso, ze kterého zdejší pokrmy připravují, je vybíráno ve standardu Black Angus USDA Prime Beef. Navíc je dováženo pouze z několika málo vybraných farem z amerického středozápadu, kde chov skotu probíhá přirozeným způsobem. Maso na steaky tu nechávají zrát minimálně 30 dní, takže na talíř dostanete skutečně vynikající kus masa. 
Potrefená husa na Verandách
Milovníky piva jistě přitáhne restaurace Potrefená Husa na Verandách. Jedná se totiž o pivovarskou restauraci, která se nachází přímo v areálu pivovaru Staropramen na pražském Smíchově. Restaurace se specializuje na českou kuchyni, která je k pivu jako dělaná.
Potrefená Husa Hybernská
Že je koncept restaurace Potrefená Husa oblíbený, dokazuje i fakt, že do deseti těch nejnavštěvovanějších se dostala ještě jedna Potrefená Husa, a to v Hybernské ulici. Ta se sice v areálu pivovaru nenachází, ale koncept je totožný. I tady se každý měsíc můžete těšit na novou gastronomickou akci. Momentálně vás čeká „Řízkování“, které začíná už 22. 1. 2016 a samozřejmě na vás čeká několik druhů vynikajících řízků. 
Kolkovna Olympia
Kolkovna Olympia se nachází na levém břehu Vltavy, pod Petřínem na Malé straně. Kolkovnu má pod palcem netradičně žena. Šéfkuchařkou je tu Jarmila Zámečníková, pod jejímž vedením můžete ochutnat několik druhů salátů, zvěřiny, ale i české klasiky. Sama šéfkuchařka jako specialitu doporučuje grilovaný daňčí steak na černé čočce s houbami a šalotkou, ale na výběr zde máte z více než 50 pokrmů. 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.