Share |

Tomáš Vorel zve na obnovenou premiéru režisérské verze Kamenného mostu

Režisér a producent Tomáš Vorel se rozhodl oživit svůj nejniternější film Kamenný most z roku 1996 v hlavní roli s Tomášem Hanákem. Po dvaceti letech tak vznikla režisérská verze, která je nejen zdigitalizována, ale obsahuje i nově namluvené vnitřní dialogy Tomáše Hanáka, má nový zvuk i obraz včetně triků a je o deset minut kratší. Podle Vorla jde o svižnější verzi pro diváky, kteří si mohou koupit lístky přímo na slavnostní premiéru v kině Lucerna nebo na internetu - http://www.kinolucerna.cz/klient-263/kino-68/stranka-2745/film-70518. Premiéra se bude konat za účasti tvůrců i herců 14. ledna v pražské Lucerně od 18.45 hodin a přijdou na ni Tomáš Vorel, Tomáš Hanák, Lenka Dusilová, Jaroslav Dušek, Václav Marhoul a další.
 
„Je to můj nejniternější, nejopravdovější a nejmagičtější film. Mám ho nejraději. Tomáš Hanák přijal výzvu na předělání filmu s radostí. Hlavní postava filmu je napůl Hanák a napůl Vorel. Měli jsme podobné osudy s ženami, alkoholem i tvorbou. Hanák v Kamenném mostu ukázal, že není pouze sklepácký vtipálek a ironik, ale že umí hrát i vážné věci. Je to jeho životní role,” říká režisér Vorel. Link na trailer Kamenného mostu: https://youtu.be/1fupDXveqaY
 
Vorel vnímá svůj Kamenný most jako autentickou zprávu z doby post-sametové, kdy každý hledal místo na slunci a bojoval o přežití v nově vznikající kapitalistické společnosti. Kromě Tomáše Hanáka si ve filmu zahrála i Milena Dvorská, která byla za svůj srdceryvný výkon nominovaná na Českého lva. Ve filmu se objevil i Václav Havel. Originální kompozice Vladimíra Franze se zpěvem Lenky Dusilové a Davida Kollera propojila klasickou a populární hudbu. Monumentální kamera Marka Jíchy stačila zachytit magická zákoutí Malé Strany, která mezitím podlehla křiklavým fasádám, reklamám a logům.  Asociace Českých filmových klubů uvede film Kamenný most – režisérská verze v roce 2016 do klubových a jednosálových kin. „Věříme, že film Kamenný most - režisérská verze může i dnes k divákům promluvit. Jak v Čechách, tak v Evropě. Může promluvit i k těm, kteří devadesátá léta v Praze nezažili,“ dodává Vorel. 
 
Vorel zároveň svým fanouškům dává jako dárek na internet zdarma svou komedii Skřítek z roku 2005 - https://youtu.be/GQM8AfsQ91w, ve které se po letech vrátil k žánru grotesky. Tu mohli v jeho pojetí diváci vidět už ve filmu Pražská pětka v příběhu Výlet na Karlštejn z roku 1989.  A svým příznivcům dává naději, že by se v budoucnu na filmovém trhu ještě mohly objevit zdigitalizované verze filmů Kouř a Pražská pětka.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.