Share |

Tipy na pražské literární kavárny

 
Literární kavárny jsou osvědčeným spojením čerstvě upražené kávy a dobrých knih. Fungují jako útočiště knihomilů, ale i jako dějiště kulturních akcí. Kam se za nimi vypravit, doporučuje v 5 tipech restaurační průvodce RESTU
 
Kavárna Café a knihkupectví Fra
Fra není jen kavárna, je to také malé nakladatelství vydávající především prvotiny. Pokud zrovna nemáte co číst, vstupní prostory nabízejí literaturu nejen začínajících autorů. Je možné si některý titul zapůjčit nebo posedět ve společnosti spisovatelů při autorském čtení či křtu. Ochutnat tu můžete kávu z pražírny CoffeeSource.
 
Týnská literární kavárna, Praha
Malebná Týnská ulička v centru Prahy je vhodným místem pro setkávání s přáteli i pro studium či četbu knih. Pokud zrovna nemáte chuť listovat v nabídce pevných vazeb, dopřejte si klasiku – espresso a Sachr se šlehačkou. Podnik navštěvují rozmanití zákazníci. Od zvědavých cizinců, přes bohémské studenty až po samotné umělce.
 
Kavárna Potrvá
Kavárna Potrvá je poněkud atypická. Jde spíše o kulturní podloubí, které se nachází ve sklepních prostorách činžovního domu v pražských Dejvicích. V závislosti na denní době tu můžete narazit na koncert v hudebním klubu, živý bar či klidný čtenářský koutek. Výběrová káva z lokální pražírny Doubleshot je lákavou nabídkou.
 
Kavárna Měsíc ve dne
V kavárně Měsíc ve dne funguje neotřelá tradice – můžete si tu dát tzv. „zavěšený kafe“. Jde o kávu, kterou někdo zaplatil a ta „visí“ v kavárně do chvíle, než si ji někdo další vyžádá. Třeba proto, že si zapomněl peníze nebo na ni momentálně nemá. Někdy příště zas jeden šálek na oplátku zavěsí sám. Počet zavěšených hrnečků na věšáku značí momentální počet káv k dispozici.
 
Literární kavárna Academia Brno
Literární kavárna Academia Brno funguje jako kavárna a knihkupectví v jednom, a tak sem můžete zavítat za četbou i nákupem knih zároveň. I přes svou moderní tvář si Literární kavárna Academia Brno uchovává kavárenskou atmosféru a pochutnat si zde můžete například na oblíbené kávě Fantini, domácí ovocné limonádě či domácích dezertech.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.