Share |

Tipy, jak nosit tylovou sukni

 

 

Opět je v kurzu. Ano, baletní sukně se vrací. Pro tuto sezónu však módní diktátoři opustili trend miniaturních délek naškrobených sukniček těsně pod zadek (konečně!) a dali prostor ženské délce ke kolenům nebo těsně pod ně. Tahle sukně v pudrové barvě je něco jako dobře padnoucí tmavé džíny – dá se totiž nosit téměř ke všemu a velmi rychle s její pomocí vytvoříte úplně jednoduché kombinace. 

Těžká romantika…

… nebo taky ne : - ) Baletní sukně se přímo nabízí, aby byla nošena s něčím bílým a roztomilým. Není proto nic lehčího než si vzít bavlněné tričko s nějakým volánem či aplikací. Bílé nebo jiné světlé sandálky, čelenka a něco na krk dojem éterické bytosti umocní. Když však máte cukrkandlu dost, stačí sundat čelenku, přihodit koženou bundu a nějaký kontrastní, lehce rebelský šátek (hlavně tady zapomeňte na květy!) a je po romantice.

Business lady

Tylová sukně se dá nosit i do práce, pokud tedy nepracujete zrovna v prostředí, které vyžaduje výhradně tmavé. Když přidáte nějaké hezky střižené kratší sako, nejlépe barevné, a třeba obyčejné pruhované tričko, neutrální boty na podpatku a jednoduchou kabelku přes rameno, můžete vyrazit i do kanceláře.

Inspirace padesátkami

Délka sukně a její pas, který je opravdu v pase, přímo vybízí se stylingu ve stylu 50. let, kdy byly ženy skutečně ženami. Co takhle uvázat na uzel v pase úzkou košili s krátkým rukávem (já zvolila džínovou), přidat jednoduché baleríny a pestrobarevný hedvábný šátek na krk? Zvlášť povedeně tento styl vypadá, když navíc ohrnete a zvednete límeček košile (na fotkách se to kvůli větru bohužel nezadařilo).

Stoneage fashion

Miluju kožešinovou vestu! Milovníci zvířat nechť se neděsí – umělou, samozřejmě… Nosím ji ke všemu – k džínům, šatům, v zimě, v létě, byly dokonce doby, kdy jsem ji nechtěla sundat ani na spaní, tak moc jsem si ji oblíbila. A nemohla proto chybět ani tady. Můj přítel (který má mimochodem všechny fotky na svědomí) tento outfit pojmenoval (nutno říct, že docela trefně) stoneage fashion. Stačí k němu málo: sukně oblečená jako šaty, vesta, legíny a nějaké pořádné podpatky. Na léto je tu klobouk na hlavu jako ochrana před sluníčkem. Ty odvážnější mohou legíny vynechat, slečny menších postav mohou sukni/šaty přepásat i páskem, my vyšší máme bohužel smůlu – už by nebylo zakryto ani to nejnutnější…

Sportovně

Nezapomněla jsem ani na vyznavačky sportovnějšího stylu. Ač se to možná nezdá, sukně vypadá přímo úžasně s teniskami typu Converse a s úplně obyčejným trikem s potiskem (vzhledem k letošnímu barevnému trendu jsem zvolila zelené, ale je to úplně jedno, dobře bude vzhledem k neutrální barvě sukně vypadat jakékoli). Když přes triko navíc přehodíte vestu, třeba džínovou, nemá to chybu.

Další tipy, jak ji nosit

S jednobarevným tmavým polo tričkem a pánskými polobotkami

S barevným tílkem, slamákem a páskovými sandálky (na chladnější večer přihoďte do kabelky tenký svetřík)

S bílou košilí s ohrnutými rukávy, tenkým páskem a vražednými podpatky (volná špička nutná!)

S velkým krátkým svetrem, který nechte spadnout na jedno rameno

S jakýmkoli obyčejným volným tričkem a sakem v pánském stylu

Jakkoli jinak se vám to líbí!

text: Michaela Stabrynová

 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.