Share |

Tip na výstavu: Wona Wena, $IN CITY

foto: pořadatel akce

Wona Wena, malířka, streetová umělkyně a módní návrhářka žijící a tvořící v Praze. Významná představitelka moderního recyklovaného pop-artu. Za pseudonymem Wona Wena se skrývá mnoho osob a charakterů, které se plíživě ukrývají v tvorbě, a tím vytvářejí ojedinělé umělčino prostředí. 

Inspiraci umělkyně často nachází všude kolem sebe, zejména městská kultura je jí blízká prostoupená vizuálními projevy a imaginací. Experimentace s různými výtvarnými styly, je provázána s fascinací pop-artem, velkou měrou Walt Disneym, graffiti a streetartovým prostředím. V její tvorbě vždy nalezneme element ženství a mimo jiné i jakýkoli kontrast. Momentálně je to hřích vs. počestnost (poslušnost). 

Poklesek společnosti je hlavním tématem výstavy $in City. Autorka reflektuje ve svých obrazech naše hříchy – pro někoho stále marný boj či tajné skryté představy, na které se člověk třeba bojí jen pomyslet. Tento sexuální podtext doprovází její tvorbu. Ukazuje pozorovateli, že sny či snad představy jsou nedílnou součástí každého z nás. Je to boj, který svádíme, ať už chtěně či ne. Tzv. život v hříchu nás nutí si uvědomit, že je to nedílná součást našeho života. Otázkou nastává spácháme-li hřích osvobodí nás? Je možné, že spácháním hříchu najdeme samy sebe? Tyto otázky pak rozdělují společnost, která třeba hřích absolutně odmítá.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.