Share |

Tip na výstavu: PEZO VON ELLRICHSHAUSEN - FINITE FORMAT / KONEČNÝ FORMÁT

STŘEDA 21. 10. OD 16.00 – PŘEDNÁŠKA ARCHITEKTŮ STUDENTSKÝ KOSTEL SV. RODINY - UL. KARLA IV. 
 
Je nám velkou ctí, že můžeme touto výstavou představit jedno ze současných nejrespektovanějších architektonických studií Pezo von Ellrichshausen z Chile. Jedná se o architekty, kteří v průběhu posledních více jak deseti let vytvořili pozoruhodné kompaktní dílo. S jasným rukopisem, nepodléhajícím módním trendům, se značnou péčí, aby se jejich stavby staly nositelem trvalých hodnot. 
 
Do většího podvědomí, nejen odborné veřejnosti, se dostali v roce 2005 – stavbou Poli House na skalnatém pobřeží Pacifiku, pět set kilometrů od Santiaga De Chile. Tento pozoruhodný dům může být považován za jistou referenci jejich tvorby – smysl pro materiálnost, formu a světlo, komfortní prostor vytvořený omezenou škálou materiálů, a to především odkrytý beton a dřevo. 
 
Výstava se koná za podpory Ministerstva kultury ČR a Velvyslanectví Chilské republiky a ve spolupráci s Fakultou architektury a umění Technické univerzity Liberec Akce je financována v rámci projektu Budování institucionální kapacity a mezinárodních partnerství pro základní výzkum v oblasti architektury a urbanismu č. LE14012, který je realizován v rámci Programu mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji EUPRO II financovaného ze státního rozpočtu ČR. Projekt byl podpořen z fondů MZV Chile v rámci kulturních programů DIRAC 2015.
 
/FB EVENT/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.