Share |

Tip na výstavu: Můj šálek Kafky

foto: pořadatel akce

Touha bavit se, být mezi lidmi, rozdávat nápady z čiré radosti ze života a jeho kotrmelců patří ke znakům Slívova humoru. Tato klauniáda je živlem přirozenosti, přirozenou tvorbou humoru z bytostné potřeby šaškování. Nos na gumičku nasazený v pravou chvíli mění lidské konflikty v cirkusový gag. Slívův humor je sice iracionální, ale ne mystický. Dobře mu rozumíme. Je to humor humánní a humanistický zároveň, nejnovější Chvála bláznovství.“ Tolik o kresleném humoru Jiřího Slívy esejista, historik umění a spisovatel Josef Kroutvor.
 
Výstava grafika a ilustrátora Jiřího Slívy, kterou Židovské muzeum v Praze uspořádalo k umělcovým 71. narozeninám představuje řadu kreseb, barevných litografií, leptů, pastelů a několik olejomaleb na Slívova oblíbená témata – Franz Kafka, Sigmund Freud, Golem, židovské zvyky a symboly, biblické motivy, jakož i další práce inspirované díly židovských spisovatelů. Jiří Slíva se po léta zabývá židovským humorem a ilustrováním děl Franze Kafky.

Pro veřejnost výstava potrvá do 27. ledna 2019. Židovské muzeum v Praze – Galerie Roberta Guttmanna, U Staré školy 3, Praha 1

Otevřeno denně v zimním čase 9–16:30 h, v letním čase 9–18 h kromě sobot a dalších židovských svátků

Vstupné: základní 40 Kč, snížené 20 Kč, děti do 6 let zdarma
www.jewishmuseum.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.