Share |

TIP NA VÍKEND: Bardzo fajný večer #3 - 6.6. od 17:00 ve Vile Štvanice

foto pořadatel akce

 
Aneb kino, koncert a polské delikatesy pod širákem
 
Léto a prázdniny se nezadržitelně blíží a proto se již v pořadí třetí Bardzo fajný večer přesouvá  z kina OKO do Vily Štvanice, na ostrov uprostřed Vltavy, kde je dostatek prostoru pro odpočinek, poslech hudby a setkávání s novými lidmi. Prostě ideální program na sobotní večer.
Středobodem programu je tentokrát klasický a kultovní snímek, vítěz mnoha hlasování o polskou komedii všech dob – Na vodě (Rejs) Marka Piwowského z roku 1970. Pro svoji specifickou poetiku, humorné a absurdní scény a dobře ukrytou kritiku režimu připomíná filmy české nové vlny. Projekce bude v originálním polském znění s českými titulky.
Během večera také vystoupí mladý písničkář Adam Repucha, který spojuje polské texty s melodiemi inspirovanými americkým folkem. Prostřednictvím akustické kytary a podmanivého zpěvu se v jeho tvorbě prolíná sepětí s přírodou, motiv nekončícího léta, specifická plynoucí nálada.

Chybět nebudou tradičně chybět ani polské delikatesy a uskuteční se „Polski targ“ – prezentace tvorby a činnosti aktivních Poláků žijících v Praze.

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.