Share |

Tip na relax: Panský dvůr v Dolních Počernicích

Protišedi miluje poznávání nových restaurací, hotelů a penziónů. A tahle destinace vzbudila v naší minivýpravě skutečné nadšení.
 
Dolní Počernice nejsou místem, které většina lidí vůbec zná, i když lidé z okolí dobře vědí, že hezký rybník a zámecký park jsou krásná místa. Ve slunném podzimním víkendu obzvlášť.
Ve zmíněném parku najdete soustavu dobře zrekonstruovaných budov, ve kterých můžete strávit super víkend. Lázně - welness, sauna, masáže, koupele - to se musí zkusit. Pětipokojový penzion. Dvě restaurace - česká (Léta Páně) a italská (Al Mulino, protože je ze starého mlýna). A vlastní pivovar. To vypadá fakt lákavě!
 
Jak se ukázalo, skutečnost předčí očekávání, které do komplexu můžete vkládat po příjezdu, kdy se rozkoukáte, okna mlýna na vás přívětivě zasvítí a penzion vypadá už od pohledu jako místo, kde rádi spočinete.
 
Nadchla nás citlivost a vkus člověka či týmu, který řešil interiér pokojů, wellnessu i restaurace. Žádný brutální plast, polyesterové záclonky, levné plovoucí podlahy, mikroplyš - ale fakt nikde. Jen masivní dřevo, kov, sklo. Jistě že by se dalo vše vybavit levněji z plastových náhražek, ale jen takhle to je fakt ono. 
Náš pokoj s vanou coby součástí interiéru a oblými okénky byl prostorný, přátelský a milý. Wellness bylo podobně fajn místo - tlumené světlo, tmavé klidné barvy, lehátka na masáže a lůžko na relax z kvalitně, přátelsky působících materiálů. Přátelsky působili i zaměstnanci - obecně to přičítáme tomu, že se nebudou na lidi z médií šklebit, ale tady byla příjemná i party, která druhý den opravovala jakési dveře, ta už zřejmě prostě byla milá ze své vůle:)
Ubytování je prostě fajn. Všechno je hezké na pohled, nic neruší váš odpočinek po koupeli (kruhová vana či spíše kovová velekáď pro dva s olejovou koupelí a lahví prosecca člověka unaví, haha) a sbírání sil na další aktivní dny. 
Tomu napomáhá i zdejší kuchyně v Mulinu - vydatná, ale ne příliš těžká. Naše doporučení: Neuvěřitelně šťavnatá vepřová panenka s teplým salátkem z mladinkých listů mangoldu a pečené papriky. Nebo jehněčí kolínko s cibulovou marmelédou a maličkými brambůrkami. Cokoli z jídleního lístku si přitom můžete nechat donést až do postele! V podstatě můžete nevylézat celý den, wellness je v budově, vevnitř je útulno, topí tu pořádně, takže na vás lezavé počasí nemůže.
Za zmínku stojí snídaně (podává se od 9 do 11, což je skvělé, když chcete lenošit a ne vstávat za kuropění), které si můžete i sami sestavit z mnoha klasických položek (vejce, pancetta, zelenina syrová i grilovaná, žampiony, nebo třeba marmeláda) - všechno chutná dobře, džus je opravdu džus a ne tkaová ta náhražka, co mívají i dražší hotely ke snídaním (a štvou tím náročnější klienty). Tahle poctivost v detailech nás přesvědčila, že Panský dvůr budeme doporučovat všemi směry.
PS: A po snídani musíte navštívit přilehlý park a projít se po hrázi rybníka. Pokud se do Panského dvora dostanete teď, zažijete skvělé barvy podzimního listí a zábavné kachny a když budete mít štěstí, i nějakou husu. Protišedi si tenhle relax užilo na 101%!
-
www.facebook.com/pansky.dvur.dolni.pocernice
new.pddp.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.