Share |

Tip na Mnichov: Výstava Martin Papcún, Merlin Klein, Pedro Sequeira, Junwon Jung

foto pořadatel výstavy

Martin Papcún, Merlin Klein, Pedro Sequeira, Junwon Jung 

Martin Papcún se představí v roli umělce i kurátora, a to v rámci kolektivní výstavy „Schmuck/Objekte/Video“ po boku Merlina Kleina, Pedra Sequeiry, Junwona Junga v prestižním výstavním prostoru města Mnichov Kunstarkaden. Výstava je součástí přehlídky Schmuck 2015 a koná se ve spolupráci s Kulturním referátem města Mnichov.

Kurátorská výstava M. Papcúna proběhne v rámci přehlídky Schmuck 2015 v prestižní městské galerii Kunstarkaden, zaměřené na prostorové instalace. Instalace vystavujících (M. Papcún, M. Klein, P. Sequeira, J. Jung), kteří jsou absolventy Mnichovské Akademie výtvarných umění (ADBK München), budou jakýmsi pojítkem k bohatému předivu lidských příběhů. Martin Papcún bude na výstavě prezentovat velkoplošnou fotografickou dokumentaci ze své site-specific instalace v New Yorku (2013) reflektující vzpomínky emigrantů („…We carry it on“).
Martin Papcún vystudoval Akademii výtvarných umění v Praze a Akademie Der Bildenden Künste v Mnichově. M.Papcún se účastnil mnoha výstav po celém světě, jeho díla se pohybují na rozhraní mezi šperkařstvím, sochařstvím a architekturou. Jeho tvorba reflektuje vztahy mezi veřejným a soukromým prostorem. 

 
Vernisáž: 10. března 2015 v 19 hodin
Vystoupí: Richard Quaas, radní Mnichova, hlavního města Bavorska, v zastoupení primátora a Dr. Hans-Georg Küppers, kulturní referent Mnichova, hlavního města Bavorska
Místo konání: KunstarkadenSparkassenstr. 3, München
Trvání a otevírací doba: 11. 3. – 11. 4. 2015, úterý až sobota 13 až 19 hodin, zvláštní otvírací doba k výstavě Schmuck: neděle 15. 3. 17 až 20 hodin
Finisáž a prezentace katalogu: 11. dubna 2015 v 19 hodin

 
 
 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.