Share |

Tip na knihu: Workin' It!: RuPaul's Guide to Life, Liberty, and the Pursuit of Style

Čtete anglicky? Jste trochu jiní? Inspirují vás mimořádní lidé?
Máme pro vás tip: Snad nejslavnější transvestita RuPaul vydal výbornou knihu - něco mezi autobiografií a sbírkou rad do života, od nošení kravaty až po celkový pohled na lidské pinožení. Není divu, že knížku milují Dita von Teese, Debbie Harry a tucty dalších výrazných osobností.
RuPaul, dnes slavná TV hvězda, zpěvák, herec a producent, kdysi prožil šikanu za to, že si dovolil chovat se a vypadat jinak než jeho vrstevníci, ale rozhodl se, že nebude všechno brát tak vážně a bude si žít tak, jak si vysnil. Stal se mezinárodní ikonou a zároveň člověkem obdivovaným za vtipné postřehy o životě. V knížce nabízí spoustu typů stran stylu - je přesvědčený, že osobní styl není jen oblečení, ať ženské, nebo mužské, ale především vnitřní vyrovnanost. Snaží se pomoci čtenářům s navigací nejen mezi oděvy, ale i mezi falešnými přáteli nebo kariérními starostmi.
 
Guide to Life, Liberty, and the Pursuit of Style (2010) je zábavné čtení, ale nepostrádá hloubku. Selský rozum a spousta dobře zpracovaných zážitků, které by méně rezistentní lidi porazily - to je často víc než univerzita. Některé poznatky jsou už pravda trochu omšelé (takové ty psycho-poučky, že nás na druhých štve to, co vidíme sami v sobě) a některé diety a další péče o tělo jsou trochu překonané (fit pro život, střevní výplachy), ale dohromady to dává smysl. Nadto je docela legrace číst si úvahy o lidské závisti střídané zcela bez rozpaků detialními návody, jak si připevnit paruku.
 
RuPaul ostatně má pořád za co bojovat - před několika dny se "provalilo," že je v manželství se svým dlouhletým partnerem, a sesypaly se na něj homofobní urážky. I v roce 2017. Je fajn, že může být dobrým příkladem pro ty, kdo o své místo na slunci bojují a zatím si nejsou jisti v kramflecích. 
 
Kniha je k mání na Amazonu - pokud vám stačí elektronická, pořídíte ji nyní se slevou, stojí jen dva a půl dolaru.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.