Share |

Tip na akci: Kitchen Talk s Pieterem De Buysserem v Arše

12. května

18.00-19.00

bar Divadla Archa

Ve své tvorbě Pieter De Buysser promýšlí a zpochybňuje současnou každodennost, přičemž pozorně sleduje soudobá společenská, politická a obecně lidská témata.
Jak vnímá nedávné události v Bruselu a aktuální dění v Evropě? Jak vidí fungování bruselské multikulturní čtvrti Molenbeek? Je práce s místní komunitou řešením ke zmírnění napětí a polarizaci společnosti? Hovořit bude i o svém románu Řezači kamene, jehož český překlad vydá v červnu nakladatelství Argo.  Debatu moderuje Ondřej Hrab. Vstup zdarma, uváděno v angličtině. 

Pieter De Buysser & Hans Op de Beeck

 

 

Book Burning (Pálení knih)

 

 

11. května, 20.00 / 11 May, 20:00

 

12. května, 20.00 / 12 May, 20:00

 

13. května, 20.00 / 13 May, 20:00

 

Uváděno anglicky s českými titulky. Délka 70 minut. / In English with Czech subtitles. Length 70 minutes. 

 

 

Nepoznáte fakta, dokud neuvidíte fikci.

 

Historie je neprůchodná. Žádné revoluce se nekonají. Co k tomu dodat? Hra o zapomínání a odpouštění, o poznání a hádankách a o absenci příběhů. V podání kočky sledujeme příběh muže, který se úplně rozzáří, když se jeho dcera ponoří do truhly. Možná je to fikce. Může to být  však i politická, až utopická hra, protože sází na magické možnosti jazyka a radikální imaginaci. Book Burning není tím, čím je, ale tím, čím by mohla být: podnět pro začátek nového světa. Spisovatel, esejista a performer Pieter De Buysser a výtvarník Hans Op de Beeck vytvořili poetické představení se silným politickým obsahem. Kabinet kuriozit ve světě zahlceném informacemi. Co mohou WikiLeaks a Edward Snowden udělat pro poezii?

 

„One-man-show v angličtině nalákala plný sál, který celých osmdesát minut střídavě zatajoval dech či hřímal smíchem – energie, jež z autora sršela, byla totiž fascinující.” (Jitka Hanušová, Tvar)

 

„Pocta kritickému myšlení, vědění, humoru a umění vyprávět." (Cobra, Belgie)

 

 

|| EN ||

History is at an impasse. No revolutions are taking place. What else can one say? A play about forgetting and forgiving, about knowledge and riddles, and about the absence of story. In the form of a cat, we follow the story of a man who completely lights up when his daughter immerses herself in a chest. Perhaps it is fiction. But it might also be a political, even utopian play, because it wagers on the magical possibilities of language and radical imagination. Book Burning is not what it is, but that which it might be: an impetus for the start of a new world. Writer, essayist and performer Pieter De Buysser and visual artist Hans Op de Beeck have created a poetic performance with strong political contents. A cabinet of curiosities in a world overloaded with information. What can WikiLeaks and Edward Snowden do for poetry? You can't know the facts until you see the fiction. 

 

"Accessible, brilliant and all things considered significant in contemporary thought, this is a must-see show!"
(Laure Dasinière,FR)

 

"The alliance of the poetics and politics here is simply magical”
(Le temps, CH)

 

 

Trailer

vimeo.com/43178656

 

Vstupenky / Tickets

290 Kč / 190 Kč studenti a senioři — CZK 290 / CZK 190 for students and seniors

V prodeji v pokladně divadla, on-line na vstupenky.divadloarcha.cz a v síti GoOut — on sale at the theatre Box Office and from vstupenky.divadloarcha.cz and GoOut

 

Web

www.pieterdebuysser.com/en/

 

 

www.facebook.com/events/113410395724799/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.