Share |

Tibet žije už pojedenácté

foto: pořadatel akce

V pátek 10. 3. 2017 se uskuteční 11. ročník Tibet žije! Charitativní koncerty letos poprvé proběhnou paralelně na třech místech současně. V Praze v Žižkostele od 18:30, v Ústí nad Labem ve Veřejném sále Hraničář od 19:00 a v Kolíně v Baru Pod hodinama od 20:00. /FB/
 
Ať už navštívíte koncert v Praze, Ústí nad Labem nebo Kolíně, bude Vás čekat bohatý kulturní program – od hudby, přes divadlo, filmové promítání až po jógu či přípravu  tradičního tibetského čaje. K dispozici bude množství informačních materiálů o aktuální situaci v Tibetu i o programech na jeho podporu.

V rámci večera budete mít i jedinečnou možnost získat vstupenky na 10. ročník festivalu tibetských filmů FLIM, který proběhne začátkem dubna v kině Aero v Praze.

10. březen je Den solidarity s lidem Tibetu, který připomíná povstání proti čínské okupaci v roce 1959.

Výtěžek z benefice poputuje prostřednictvím Himalájského centra Potala na exilovou internátní školu a dětskou vesničku v Biru na severu Indie.
 
Centrum v Biru bylo založeno charitativní organizací Tibetan Children’s Village (TCV). Hlavním posláním TCV je zřizování SOS vesniček a škol na pomoc opuštěným tibetským dětem žijícím v exilu. V Biru TCV působí již 21 let a po tuto dobu poskytuje útočiště a zázemí tibetským uprchlíkům. Kromě nového domova nabízí svým svěřencům přístup ke kvalitnímu vzdělání. Je tak činěno v souladu s morálními hodnotami tibetské kultury a s cílem zachovat a pěstovat vědomí národní identity.
 
Námi a Vámi podporovaný program v Biru je zaměřen na mladou generaci tibetských utečenců a soustřeďuje se na jejich integraci ve společnosti. Pomoc je poskytována ve formě jazykových a rekvalifikačních kurzů, studijních programů až po pomoc se zajištěním bydlení a následnou integrací.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.