Share |

Temný soundtrack ke kultovnímu snímku Nosferatu hned dvakrát v Česku!

foto: pořadatel akce

15. 10. 2016 – Soulkostel, Vernéřovice /FB EVENT/
16. 10. 2016 – Potrvá, Praha /FB EVENT/
 
 
Music For The Space - experimentální ambient ze švýcarské Ženevy, který vznikl s cílem dát kultovnímu němému hororu Nosferatu řádně temný soundtrack - míří poprvé do Česka! Odehraje zde hned dva koncerty. Jeden v pražské kavárně Potrvá, druhý v unikátním prostředí Soulkostela ve východních Čechách. /VIDEO/
 
Ženeva je město spojené s veleznámým románem Mary Shelleyové Frankenstein. Tamní rodák a hudební experimentátor Damien Smock se ale rozhodl vdechnout zvukovou podobu jinému kultu - němému filmu Nosferatu z roku 1922. Je totiž paradoxní, že příběh mladého Huttera a děsivého hraběte Orloka (v nezapomenutelném podání Maxe Schrecka) se celým názvem jmenuje "Nosferatu, symfonie hrůzy", ačkoliv postrádá zvukovou stopu. Proto vznikl projekt s názvem Music For The Space, experimentální ambient, která už tak temnému filmu dodává ještě tíživější atmosféru.
 
V Česku se Music For The Space objeví hned dvakrát. Jeden koncert bude v Praze v komorní atmosféře kavárny Potrvá. Protože ale mimořádný projekt vyžaduje mimořádné místo, Damien zahraje také v unikátním prostoru Soulkostela u Vernéřovic na Broumovsku. Bližší info na webu pořadatelů River Promotions a Šrumec.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.