Share |

Telegraficky z Pardubic

foto autorka

V Pardubicích bylo včera tornádo a městské slavnosti. Jak to vypadalo a znělo a co bylo či ještě je k vidění?

Do Pardubic jsem jezdívala v 90. letech, když ještě existovalo nezávislé Radio Panag. Po maxipauze jsem se tam vypravila znovu a chvílemi koukala jak vyoraná myš. Nikoli na tornádo, tomu jsem unikla a pouze od místních vyslechla hororové story o škodách; na pár dalších věcí ale ano. Telegraficky:

- Jakkoli to tak třeba kolem nádraží nevypadá, Pardubice umějí být malebné. Na Pernštýnském náměstí, které je chráněnou památkou, je to samá restaurace se zahrádkou.

- Ve městě není mrtvo a během městských slavností se čtyři generace příjemně bavily na náměstí, všeho bylo tak nějak akorát a jako start léta byla akce více než uspokojivá.

- Koncert Pirate Swing bandu, na který jsem primárně přijela, se vydařil. Klasiky (Strangers In the Night) i  swingové verze popových a rockových "standardů" (Roxanne od The Police, hromada hitů Queen a Bad od Michaela Jacksona, která nebyla jako jediná přijata jednomyslně kladně) se hodí nejen na středně velké náměstí, ale chlapci a pánové s nimi nepochybně zabodují i jinde. Sinatrův duch žije a elegantně se vznáší prostorem.

 

- Poučka, že obchody se slovem "móda" v názvu nabízejí děsné ošacení, platí i zde.

- Najde se i řada dalších vývěsních štítů a výloh za hranicí bizarnosti - viz mobilní fotogalerie. Kam na to ti lidi chodí??

- Městské slavnosti ještě pokračují až do 24.6., více zde.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.