Share |

Telegraficky od večeře: La Finestra je furt skvělá

Italská restaurace La Finestra je stabilně oblíbená, ale člověk se přece jen bojí. Ne každý podnik si udrží kvalitu i po letech. Dnes jsme se proto rozhodli podniknout zvídavý průzkum: Nadchne nás zase?
 
Není proč to zdržovat: bylo to super, bez chybičky. Obsluha vstčícná k přáním navíc, chleba (vlastní pekař se vyplatí) křupavý/vláčný na správných místech. Amuse bouche zajímavé. Čerstvý olej řízný, aromatický (načali jsme zrovna nový). Výborné italské víno, voda z kohoutku stále doplňovaná. A hlavně: Jídlo.
Volba padla na dvoje těstoviny, linguine a spaghetti, jedněm dominoval čerstvý maličký chřest plus zauzené kalamáry, ty se opakovaly i v druhých, tektokrát říznějších a "podstatnějších" těstovinách vymyšlených na bázi klasického receptu cacio e pepe, s libovonným pepřem, troškou pecorina, zauzenými kalamáry a s geniální tečkou v podobě sušených jiker, kterými jídlo číšník na stole postrouhá - jmenuje se bottarga a jsou to sušené solené jikry parmice šedé (celé jídlo se zove Spaghetti Cacio e Pepe con gambereti, calamari e bottarga a je to skvěle utracených 395 korun). Není divu, že mají tak plno. Pomilionté se ukázalo, že špičkové suroviny a chytře dotažené recepty mají potenciál člověka nadhcnout na zbytek dne. Tradičně neformální a přitom zdvořilá obsluha, kterou máme na Finestře tak rádi, dokonala dílo. Takže ano, pořád je to jeden z nejlepších podniků v Praze, v ČR a směle snese srovnání s jinou vyspělou Evropou. Brzy tam jdem zase. 
www.lafinestra.cz
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.