Share |

Tátafest 2015: Lenka Dusilová, Aneboafro a jiná lákadla pro táty a táty pěstouny

foto pořadatel akce

Třetí červnová neděle již tradičně patří Dni otců, který se ve světě  slaví již přes sto let a v našem kalendáři si v poslední dekádě i díky Tátafestu nachází své pevné místo. Akce pořádaná Ligou otevřených mužů a Unií center pro rodinu a komunitu letos věnovaná i pěstounské péči je určená především mužům – otcům a je zdarma přístupná pro širokou veřejnost. Letošní již 9. ročník Tátafestu se uskutečnív neděli 21. června 2015 v Praze i regionech (např. v Plzeňském, Královehradeckém, Pardubickém, Olomouckém či Ústeckém kraji) a bude věnován m.j. i pěstounské péči a kampani „Hledáme rodiče“.V Praze se Tátafest slaví  od 12 do 20 hod. v pražském parku Stromovka -v prostoru u restaurace Šlechtovka. Pestrý odpolední program nabídne koncert Lenky Dusilové, kapely Aneboafro, Mr. Z a DJ´s,,  workshop bubnování, taneční vystoupení SuperNaturals a další lákadla pro táty a jejich rodiny. Pro milovníky adrenalinových sportů bude k dispozici lezecká stěna. Další informace budou aktualizovány na webu www.tatafest.cz
 
Na Tátafestu bude v průběhu odpoledne vyhlašována unikátní značka „Tátové vítáni“ zaměstnavatelům podporujícím aktivní otcovství svých zaměstnanců a také ocenění „Táta roku“ pro tátu s příběhem, kterého nominují jeho blízcí, spolupracovníci, zaměstnavatelé, rodinná centra apod. a letošní ročník bude věnován i pěstounské péči a tátům, kteří se do pěstounství zapojují.
 
 „Chceme upozornit na to, že otcové jsou důležití pro děti, rodiny i společnost, a to včetně otců náhradních nebo právě patronů, kteří provádějí děti z dětského domova při dospívání a pomáhají jim při jejich prvním kroku do dospělosti.                                                                                            A svůj svátek si zaslouží.“(Martin Jára, ředitel LOMu)
 
Tátafesty se stejně jako v minulých letech budou konat na řadě dalších míst v České republice. Všechny informace a programy budou průběžně aktualizovány na webových stránkách www.tatafest.cz.

 
„Den otců je svátek, který se již i u nás dostal do obecného povědomí.  Pochází z USA a s nápadem na jeho vznik přišla žena - Sonora Smart Dodd, jejíž otec – vdovec se staral o pět dětí. Poprvé se tento svátek slavil v roce 1910. Dnes se slaví nejen v USA, ale i v Evropě, vždy třetí neděli v červnu.“
 
 
PROGRAM TÁTAFEST 2015:
 
12:00            oficiální zahájení                                                 
12:30            bubnování CAJON DRUM                                                                     
13:45            koncertMr.Z                                                 
15:00            vyhlašování Táta roku + TAV                           
15:30           bubnování Drumcircle                            
16:00            vyhlášení tomboly (3 hlavní ceny)                 
16:15           DJ Kaya a otec
17:00            koncert          ANEBO AFRO         
18:00            tanec ME-SA: SuperNaturals               
19:00            koncert Lenka Dusilová
20:00            oficiální ukončení/průvod ke kavárně Nudný otec                       
21:00            after party Nudný otec              
 
 

kontakt pro novináře:
Karel Fišer, m:  603 290 520, e: karel.fiser@ilom.cz
                                                                                              
weby:
www.tatafest.czwww.ilom.czwww.uniecenter.cz
 
Facebook:
https://www.facebook.com/TataFesT?fref=ts
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.