Share |

Tata bojs razí na tour ∞

Kapela po 4 letech vyráží na samostatné turné

 
V úvodu a závěru nového alba Tata Bojs Ležatá osmička se zpívá "Nebudeme se opakovat" .  V  prvním singlu „Opakování“ pak zase "...moje jediný přání je opakování" - to slibuje pěkně  zamotané  a zároveň zřejmě neopakovatelné turné.
 
Dokážete si představit kolik to dalo kapele, všem spolupracovníkům a pořadatelům  práce, než sestavili jednotlivé  destinace turné tak, aby tvořili na mapách České a Slovenské republiky tvar ležaté osmičky?   Odpověď zní: nekonečně dlouho…  Dokonce tak dlouho, že proces ze své podstaty není ještě uzavřen.  Konec je nejistý, možná v prosinci, možná nikdy…
Možná skutečně Tata Bojs vyráží na své nikdy nekončící turné, neboli ∞ TOUR.  
"Běžíme  dopředu a nebo nazpátek? Je tohle konec  a nebo jen začátek?" ptají se Tata Bojs stejně tak jako v jedné z písní nového alba. Na všechny tyto otázky bude kapela v rozmezí října až prosince tohoto roku hledat odpovědi se svými fanoušky na jednom z nejrozsáhlejších turné své kariéry - ∞ TOUR.
V tuto chvíli 13 potvrzených zastávek česko-moravskoslezské částí turné a navíc minimálně 5 slovenských koncertů slibují u kapely pověstné spíše menším, než větším množstvím koncertních vystoupení opravdu velkou událost. 
„Program bude sestavený samozřejmě s důrazem na písně z nového alba a to i ty, které na letních festivalech nezazněly. Ale chtěli bychom sáhnou opět i hluboko do historie a koncert udělat vrstevnatý stejně jako vnímáme svojí minulost“. – dodává s úsměvem Milan Cais
 
Zatímco slovenská část turné proběhne v pevně dané sestavě společně s místními velice oblíbenými skupinami Para a Billy Barman, domácí koncerty budou ve znamení hned několika zajímavých hostů, které si vybrali sami Tata Bojs.  A tak se střídavě na turné představí Republic Of Two, Sunflower Caravan, Longital, Dva a Lus3. „Při výběru hostů jsme samozřejmě dávali přednost souborům, které mají v názvu číslovky. Nicméně protlačilo se nám tam i pár čistě "písmenkových". Každopádně jsou to všechno kapely, které se nám líbí a těšíme se, že s nimi budeme moci sdílet pódia!“ – komentuje výběr spolukapel Mardoša.
 
V rámci celé šňůry bude mít speciální postavení pražská zastávka 25. 10.  v bývalé basketbalové hale Sparty dnes Hala Letná na Praze 7,  kde proběhne zřejmě nejnákladnější a nejvýpravnější show v historii Tata Bojs. Rozšíří se sestava hostů, dojde i na křest nového alba a nebude chybět  scéna dle návrhu Milana Caise.„ Jsou to už dlouhé čtyři roky, co jsme naposledy hráli v téhle hale v programu nazvaném Barevná hudba Tata Bojs. A tak bylo dost času se rozmyslet co dál.  Nad scénou, která se odehraje nejspíš neopakovatelně 25.10. v Hale Letná už přemýšlím skoro dva roky. Máme nachystáno tolik překvapení, že se to sem ani nevejde. A tak začnu zatím jedním. Některé písně z Ležaté osmičky zazní koncertně poprvé a zřejmě naposled, díky přítomnosti speciálních hostů alba, kteří do ostatních zastávek turné bohužel nezavítají. k tomu dodává Milan Cais. "A alespoň jeden z nich má samozřejmě ve jménu číslovku," ho ještě doplňuje Mardoša.
 
Tata Bojs v červnu vydali po 4 letech nové album Ležatá osmička. To se ihned po vydání vyhouplo až na 1. místo domácí hitparády a od té doby stále patří u nás mezi nejprodávanější alba současnosti. Album bylo navíc více než příznivě přijato kritikou a hlavně samotnými fanoušky skupiny.
Vstupenky na ∞ TOUR jsou v prodeji výhradně v síti Ticketstream. 

Níže potvrzená data turné. Aktualizace a další novinky budou následovat.
 
Nadcházející data koncertů:
14.10. Jablonec nad Nisou – Eurocentrum
 
21.10 Ostrava - CoolTour
 
22.10. Pardubice – ABC centrum
 
25.10. Praha – Hala Letná
 
1.11.  Ústí nad Labem – klub Doma
 
10.11. Plzeň – klub Buena Vista 
 
11.11. Mariánské lázně – klub Na rampě
 
12.11. Kadaň - KZ Orfeum
 
17.11. Olomouc – S klub
 
19.11. Vsetín – Klub 3 opice
 
24.11. Dobříš - KD Dobříš
 
26.11. České Budějovice – prostor Slávie
 
1.12.   Zlín – Velké kino
 
2.12.   Raškovice – Na Ondráši
 
SK ∞ TOUR  
se skupinami Para a Billy Barman:
 
28.10.  Košice – Koloseum
 
29.10.  Hrustín
 
3.11. Trenčín – Piano
 
4.11. Bratislava – MMC klub
 
5.11. Bratislava – MMC klub 
 
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.