Share |

Tábor očima Australana

foto: pořadatel akce

Projekce fotografií studentů Queesland College of Art
čtvrtek 1. května 2014, 17:30 (do 10. května)
Husitské muzeum v Táboře, Stará radnice, Žižkovo náměstí 1
 
V listopadu a prosinci 2013 proběhla evropská pracovně poznávací cesta studentů a pedagogů z Queesland College of Art po České republice a Polsku. Při této příležitosti navštívila australská skupina umělců také Tábor, který jim přirostl k srdci. Proto, díky vstřícnosti  Husitského muzea, vznikla tato slideshow výstava, která je speciálně zaměřena pouze na život v Táboře. Jedná se převážně o dokumentární fotografie nabízející tak trochu jiný úhel pohledu na naše město, pohled umělce nezatíženého evropskou historií.
 
Tábor je první české město, kde se queenslandští studenti fotografie a filmu prezentují a navazuje na sérii výstav australských umělců, které proběhly v Polsku v letech 2010 – 2013. Tam byly vystavovány fotografie, obrazy, grafiky a také šperky.
 
V současné době v brisbanské universitní galerii probíhá výstava z celého Česko-Polského pobytu s celou řadou doprovodných programů o Polsku a ČR pod názvem Dérive.
 
„Tábor jsem několikrát navštívil již v roce 2012 a naprosto mi přirostl k srdci. Táborská výstava je první výstavou v ČR našich studentů a zároveň odrazovým můstkem pro rozsáhlejší projekty v ČR, Polsku a Austrálii.“ říká kurátor evropských výstav Tadeusz Jacek Rybinski.
 
Výstava potrvá do 10. května 2014
Vstupné zdarma
 
www.husitskemuzeum.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.