Share |

Sziget - Vítězem soutěže jsou Ghost of You

Vítězem soutěže Jednou trefou na Sziget se stala brněnské kapela Ghost of You. O možnost hrát na srpnovém festivalu Sziget 2015 ve společnosti kapel jako jsou Robbie Williams, Florence The Machine, Foals, Kasabian, Interpol, Alt-J či Limp Bizkit bojovaly na třech finálových koncertech kapely Vees (CZ), Fresh Out Of The Bus (SK) a Ghost of You (CZ). O vítězi rozhodovali návštěvníci v bratislavském KC Dunaj, v pražském klubu Roxy a na závěrečném večeru v brněnské Flédě. Publikum na Flédě tak bylo svědkem vyhlášení výsledků a součet hlasů ze všech tří koncertů určil vítězem „domácí“ Ghost of You.
 
Je to pro nás velké překvapení a o to víc jsme nadšení. Už jen dostat se do finále pro nás byla výzva, ale tohle je pecka.“ glosují Ghost of You výhru. Kapela s věkovým průměrem pod dvacet let navíc představila na finálovém koncertě svůj první oficiální videoklip, který režíroval David Mencl (videoklipy Kieslowski a další). Skladba Deerhunter je také anoncí na připravovaný podzimní debut kapely.
 
Soutěž probíhala ve třech kolech a možnost zahrát si na nejlepším festivalu Evropy (Best Major European Festival - ocenění za rok 2015) se nezískávala snadno. První výběr provedla odborná porota, která vybrala do druhého kola šest slovenských kapel, šest českých a také přímo do finále poslal Vees. Druhé kolo hlasovali posluchači Radia 1 a Rádia_FM a ti rozhodli, že ve finále Vees doplnili za Slovensko Fresh Out of The Bus a za Českou republiku Ghost of You.
 
Průběh soutěže:
1. kolo – Interpreti / kapely se mohly do soutěže přihlásit do 8. 3. 2015. Porota vybrala 6 kapel z každé země, které postupují do 2. kola soutěže. Za ČR: Zrní, Kittchen, Nylon Jail, Kieslowski, Ghost of You a Calm Season. Za SK: Nvmeri, Purist, Fallgrapp, Talkshow, Fresh Out Of The Bus a Bloom. Přímým postupujícím do finále jsou VEES.
 
2. kolo – V druhé polovině března (tj. 16. - 31. 3. 2015) soutěž pokračovala v partnerských rádiích. O vítězi dané země (jeden vítěz z ČR a jeden ze SR) rozhodli posluchači radií. Vítěze pro ČR Ghost of You vybrali posluchači Radia 1, vítěze Slovenska Fresh Out Of The Bus pak posluchači Rádio_FM.
 
3. kolo FINÁLE – V týdnu od 4. - 10. května se konaly 3 koncerty ve 3 městech – 4.5. v Bratislavě - KC DUNAJ, 5.5. v Praze ROXY a 6.5. v Brně - FLÉDA. Vítěze vyberali návštěvníci koncertu. Každý návštěvník koncertu s platnou zakoupenou vstupenkou mohl na daném koncertě hlasovat pro svého favorita. Hlasy jednotlivých kapel se sečetli, vítězem se stala kapela s největším celkovým počtem hlasů ze všech odehraných koncertů. Vyhlášení vítěze soutěže proběhlo v Brně v klubu Fléda.
 
Ghost of You je mladá brněnská hudební formace, pohybující se na pomezí psychedelie a indie popu, elegantně spojuje rozdílné přístupy jednotlivých členů. Tomáš Novohradský, Štěpán Pařízek, Michal Janík a Jiří Habarta. Našli se v minimalismu, který však ždímají na maximum. Elektronika, rytmická nespoutanost, práce s energií a především osobitý vokál definují hudbu Ghost of You.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.