Share |

Švédská kapela Movits zahraje na Studentském Majálesu v Brně

foto: pořadatel akce

Studentský Majáles Brno odstartuje 11. května svůj osmý ročník, v loňském roce tato akce nalákala téměř deset tisíc lidí. Hlavní hvězdou programu jsou Movits!, našlapané trio ze Švédska. Mezi další kapely patří Iné Kafe, Zrní, Rocky Leon, Hentai Corporation, Light & Love a mnoho dalších. Místem konání je opět sportovní areál Hněvkovského v brněnském Komárově. Návštěvníky čeká také bohatý doprovodný program.

Headlinerem letošního Studentského Majálesu jsou Motvits!, vyhlášená kapela ze Švédska, jež se pohybuje na pomezí hip hopu, neoswingu a taneční hudby. V České republice se kromě sólových koncertů představili například na festivalech Colours of Ostrava, Rock for People nebo Rock for Churchill. Do Brna přivezou svoji energickou show, která šlape jako dobře namazaný stroj.

„Studentský Majáles není pouze pro studenty, ale je od studentů a pro všechny! Tento jednodenní festival pořádá parta mladých lidí s cílem vytvořit pro Brno pěknou, velkou akci, zajímavou hlavně dramaturgií, umístěním apod. Návštěvník zaplatí symbolické vstupné, za které dostane areál, kde stráví čas s přáteli, zažije pohodu na louce a užije si skvělou muziku i doprovodný program. Nejde nám jen o to, aby lidé přišli na koncert své oblíbené kapely. Hlavní je, aby společně s námi po celý den nepřestávali lovit nové zážitky,“ říká pořadatel festivalu Marek Sedlák.
 
Ze Sloveska přijede punk-rocková legenda Iné Kafe. Vystoupí i rakouský reggae písničkář Rocky Leon. Pozadu nezůstanou ani fanoušsci hip hopu, na které čeká zbrusu nová Hip hop stage, kde se představí Smack, MC Gey, Maniak, Morelo či Tafrob. Milovníci elektronické muziky se mohou těšit na Jägermeister tatru, na které své sety rozbalí DJ Friky a DJ Poeta.
 
Sportovní areál Hněvkovského se otevře 11. května od 13 hodin. Cena vstupného je symbolických 100 Kč. Celý prostor tvoří dvě hlavní pódia, jedna hip hopová scéna a dvě taneční. Pořadatelé avizují také bohatý doprovodný program. Zajímavým lákadlem je například skatepark, kde se o zábavu postarají dva výrazné lokální projekty – Cult of the Road a Acrasy Apparel. Ke správné náladě zaručeně přispějí krásné Jäger hostesky, které se po celý den budou starat o pitný režim všech zúčastněných.

Studentský Majáles se může pochlubit certifikací ČISTÝ FESTIVAL. Návštěvníkům budou v celém areálu k dispozici koše na tříděný odpad. Kromě toho mohou návštěvníci ve speciálním stánku Čistý festival třídit odpady za odměny. Například za dvacet prázdných plastových kelímků získají pivo zdarma.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.