Share |

Stylové přírůstky na pražské gastronomické scéně

S příchodem ledna a února se v Praze vyloupla pěkná řádka podniků, které by mohly zajímat fajnšmekry. Ať už jste milovníky brunchů, pídíte se po oáze kávomilce nebo světové gastronomii s pivem či vínem, máte co objevovat. Někteří benjamínci pražské gastronomické scény lákají na originální koncepty. Gastronomický průvodce RESTU vám jejich přehled servíruje právě teď:

 

Českavárna Portheimka

Káva je zde na prvním místě, sami si ji tu praží, melou, vaří… Nicméně není jediným lákadlem, kterým vás Českavárníci pohostí. Při krásném výhledu si můžete vychutnat skvělý start dne, anebo naopak zakončit den s přáteli u Vinohradské 11° či s drahou polovičkou na skleničce lahodného vína.

Super Tramp Coffee

Jedná se o sestřičku podniku I need coffee, která se zabydlela v pasáži od ulice Spálená k Opatovické. Mladší a vylepšená verze opět nabízí svým hostům skvělou kávu, dobroty z vlastní kuchyně a další lákadla.

Votre plaisir

Komu by na farmářských trzích a food festivalech mohla ujít značka, která stála za řadou blažených úsměvů? Instagram feed se v sobotu ráno pravidelně hemží fotkami příznivců těchto luxusních zákusků, které si můžete vždy od úterý do soboty dopřávat v kamenné prodejně a cukrárně kousek od Náměstí Republiky. Malá umělecká díla si můžete odnést domů, ale ještě lépe si je vychutnáte přímo na místě se skvělým čajem či kávou.

Phill‘s Corner

Ačkoli se Phill‘ s Corner prezentuje jako restaurace zaměřená na snídaně a brunch, určitě stojí za návštěvu i po zbytek dne. Ať už vás přitáhne vůně kávy nebo čerstvého pečiva od Mansson‘ s Bakery, anebo chuť na zdravý oběd či dobré pití, vždy vás přivítají s otevřenou náručí v tomto svěžím a moderním podniku v Holešovicích.

Dai Marinai

Nově otevřená restaurace v Lužinách se pyšní kvalitní italskou kuchyní i skvělým italským vínem. Pochutnáte si nejen na klasických pokrmech, jako jsou pizza, pasta či risotto, ale i na rybách, různých úpravách masa i na salátech. Hravý interiér vás zajisté odpoutá od stereotypů. Nadchne vás také přívětivá obsluha, která se zájmem splní všechna vaše přání.

U Mecenáše

Na starého Mecenáše zapomeňte a přijďte ochutnat českou gastronomii v moderním pojetí, kterou vytváří v podhradí na Malostranském náměstí energický tým kuchařů. Pod novým vedením se změnil i interiér restaurace. Ke skvělému českému jídlu patří také pivo jako křen a žízeň tu uhasíte Plzní či Bernardem. Milovníci vína ocení rozmanitou nabídku vynikajících českých i zahraničních vín.

Banh Mi Makers

Nová pobočka plná skvělého asijského podniku se otevřela v Gourmet pasáži v Dlouhé. Vietnamské bagety, které jsou největším trhákem bistra, chutnají skvěle nejen díky fantastické náplni, ale také díky domácímu pečivu. Kromě baget si také pochutnáte například na tradiční polévce Bún Mọc.

Bad Flash Bar

V baru v Krymské ulici si přijdou na své především milovníci piva, kteří mohou ochutnat z 11 čepovaných piv a z dalších 300 lahvových druhů. To je dost i pro trénované pivaře. Nezbývá než se vracet a ochutnávat znovu a znovu. „Vinaři“, neroňte ovšem slzy – vy si zde pochutnáte na vínech, kterými bar zásobuje proslulá vinárna Na břehu Rhôny.

Prosekárna Myslíkova

Stále rostoucí obliba prosecca je důvodem pro vznik další provozovny Prosekárny, tentokrát v Myslíkově ulici na Praze 2. Přestože Prosekárna slouží především jako vinotéka, odkud si za férovou cenu odnesete velice kvalitní prosecco, můžete si své bublinkové dobrodružství užít i přímo na místě. Zajisté se najde i něco malého k zakousnutí.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.