Share |

Studio Pirsc představí v rámci Designbloku novinky

Tiger

 
Rok 2011 je pro STUDIO PIRSC PORCELAIN významný několika produktovými i ideovými novinkami, jež budou prémiově odprezentovány v rámci letošní přehlídky designu DESIGNBLOK 2011. 
 
Dlouho očekávaný katalog, jež bude k dispozici návštěvníkům Designbloku od čtvrtka 6.10., je výsledkem nového vizuálního stylu, grafiky i značky, navržené studiem ANYMADE. Designové produkty Studia Pirsc Porcelain jsou v nové podobě doplněny o celé příběhy a svět porcelánu se Vám tak otevře ve zcela nečekaných souvislostech! Křest katalogu proběhne v Superstudiu Šporkovský palác od 17 hod.
 
Představen bude také dlouho připravovaný projekt Daniela Piršče a Terezy Pirščové  STUDIO PIRSC PORCELAIN 2012 - LABORATOŘ PRO DESIGN, UMĚNÍ A ŘEMESLO. Jedná se o ideu vybudování a provozování prostor pro špičkovou technologii, kvalitní zázemí a prostor pro prezentaci porcelánu. 
 
Projekt navazuje na existující Studio Pirsc Porcelain, které bylo otevřeno designérem Danielem Pirščem v roce 2005 v Mikulově a funguje na principu malosériové výroby porcelánu. Vzhledem k potřebám Studia a potřebám odborné i široké veřejnosti byla zahájena příprava na vybudování zcela jedinečného projektu - Evropského centra pro design a řemeslo v Mikulově. 
 
Pro tyto záměry jsme v srpnu získali budovu bývalého zájezdního hostince ´U divokého muže´v Mikulově. Původní objekt ze 17. století jsme se rozhodli přetransformovat v místo, jehož hlavní náplní by mělo být vybudování místa pro vývoj a inovace v oblasti technologie výroby porcelánu. Zároveň to bude místo pro:
 
galerii současného designu – výstavní prostory, vybudování stálé sbírky porcelánu, přeshraniční spolupráce s galeriemi současného designu a artdesignu
 
centrum pro současný design a umělecké řemeslo - místo pro pořádání sympozií, workshopů, výstav, edukativní činnost - spolupráce s teoretiky, designéry a studenty vysokých škol z celé Evropy
 
kongresové centrum s kapacitou do 120 lidí se zaměřením na náplň projektu, s cateringovým vybavením a ubytovací kapacitou pro významné návštěvníky Centra - apartmány navržené předními českými designéry
 
 
Výstava "1340°C VE STÍNU" úspěšného festivalu KŘEHKÝ MIKULOV nám i Vám připomene úspěch prvního festivalu art designu ve střední Evropě, jež se uskutečnil v prostorách mikulovského zámku v červnu tohoto roku. V rámci této výstavy budou představeny produktové novinky STUDIA PIRSC PORCELAIN:
 
 
TIGER
porcelán, úprava: glazovaný se zlatými detaily
porcelánová plastika tygra byla poprvé k vidění v Šanghaji v rámci expozice galerie Křehký - ARCHIV ZÁZRAKŮ. Pro tuto exklusivní značku je vyráběna se speciálním povrchem v limitované sérii. 
 
 
Tiger
Design by Daniel Pirsc
Studio Pirsc Porcelain 2010
 
AIRPLANE
porcelán, úprava: bílá 
nástěnný objekt bezmála metrových rozměrů, který vychází z tvarosloví letadla ze série 3D tapet a jenž je patrně největší porcelánovou plastikou z jednoho kusu u nás. K vidění v expozici Studia Pirsc Porcelain. 
 
SHADOW 
porcelán, úprava: bílá
extrémně štíhlé vázy ve tvaru kříže či kaktusu, jejíž rovnováhu si bere na starosti její vlastní porcelánový stín. Mexická kolekce stínových váz doplněna konečně i o KYTARU. OLE!!!!
 
BOUQUET
váza, výška 49 cm, tloušťka 13 cm
porcelán, povrchové úpravy: bílá, zlatá broušená, zlatem dekorovaná na jednotlivých květech
patří mezi nejoblíbenější produkt autora. Rozkvetlá, křehká a velkolepá. Váza Bouquet je horká novinka z jara 2011. Poprvé byla představena v únoru na prestižním veletrhu AMBIENTE ve Frankfurtu. Váza je možná něžně poetická názvem, ale spolehlivě Vás ohromí svojí velikostí a proporcí. Vázy jsou dodávány s luxusním certifikátem zaručujícím jejich pravost a originalitu. K vidění bude v naší expozici  "1340°C ve stínu", v expozici DESIGNBLOK SELECTION v Galerii České spořitelny  a v galerii DOX BY QUBUS.
 
CARA MIA
váza,  výška 35 cm
porcelán, úprava: bílá, broušené ornamenty 
série váz,  navazující  na slavný FILIGRÁN. Klasický tvar vázy s vybroušeným dekorem přímo v plášti. Tyto vázy jsou horkou novinkou předvánoční sezony. Vyrábí se zatím v pěti variantách vzorů, ovšem následovat budou další.  CARA MIA, MON CHER, MY PRECIOUS, MY BIRTHDAY PRESENT!!! Váza, bez které prostě nemůžete být.
 
 www.pirsc.cz 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.