Share |

Studentský manifest: chceme zavést zimní spánek!

foto graur codrin / freedigitalphotos.net

 

„Dobré ráááánóóó!!!“ Stovky študáků od základky po gympl v sobotu 9. dubna  pořádně zatřásly vesmírem cestujících pražského metra, když v pyžamu, s kartáčkem a obřími plyšáky jedovatých barev vyrazily na rozespalou jízdu pod koně na Václavák.

Tam se rozjela pyžamová revoluce, cvičilo se, cídil se chrup, ale držela se i minuta spánku. A spáči mysleli i na kolegy z Japonska, kteří si nemají kam lehnout a uspořádali pro ně sbírku A co tím chtějí organizátoři této řachandy dokázat? Hlavní stratég  a roztomilý mluvčí happeningu Vladimír Kubíček říká, že nic. Ale pak se přece jenom rozkecá.

 

Chcem se pobavit, ale na druhou stranu jsem se po zakládající schůzi rozhodli, že budeme bojovat za zdravej spánek a můžu vám říct, že dneska to dotáhneme hodně daleko, až na úřady.

 

Buďte trochu konkrétnější…

 

Nás znepokojuje, že lidi maj ídneska nedostatek spánku, který obětují jiným věcem. Znepokojuje nás to,že nám vláda každej rok krade jednu hodinu, ale to víte, to je zneužívání cizí věci po dobu půl roku. A chceme prostě prosadit, aby se lidi v týhle republice měli líp.

 

Vy jste pod koněm vyhlásili spací manifest, jaké jsou jeho body?

 

První bod byla změna systému zimního a letního času a to tak, aby se čas měnil pouze na zimní a to každý den. Druhý bod je ustanovení do zákoníku práce, tedy po hodině na oběd, hodina na spánek, aby si organismus odpočinul. Třetí bod je zavedení zimního spánku.

 

Jak jste spokojen s účastí?

 

Upřímně jsem si myslel, že nás bude o malinko víc, ale možná se trochu podepsalo počasí. Je sice pěkně, ale není zrovna teplo. 

 

Poznámka pod čarou, pyžamáci by u koně měli být až do čtrnácté hodiny, ale těžko říct,jestli si nepůjdou zase lehnout. 

-

foto graur codrin / freedigitalphotos.net

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.