Share |

Strhující soulový večírek Prague Allnighters s číslem 13

foto: pořadatel akce

Další díl tradiční taneční akce Prague Allnighters se blíží svým svižným soulovým krokem.  Už třináctý Prague Allnighters, kde se potkávají fanoušci a tanečníci northern soulu, odstartuje v sobotu 3. září v klubu Royal na pražských Vinohradech. Opět se tak aspoň na chvilku můžete vrátit o několik desítek let zpět do minulosti, zavlnit se ve stylu northern soulové tradice a poznat její jedinečnou atmosféru. /FB EVENT/
 
Abychom správně pochopili smysl akce, musíme se nejdříve vrátit do 60. let minulého století do Velké Británie, kde taneční žánr Northern Soul vznikl. V tančírnách se scházeli DJs, kteří pouštěli na vinylech starou soulovou muziku. A zde také platilo pravidlo, čím undergroudovější nahrávka, tím lépe pro večírek. Postupně vznikla tradice večerů Allnighters, kde se tancovalo celou noc. K nám se northern soulové večery dostaly po roce 2000, kdy DJs začali začleňovat soulové singly do svých setů. K Northern Soulu patří i stylové oblečení a účesy - dámy se neobjedou bez šatů či rozšířené sukně, pánové bez nažehlených kalhot, košile, klobouku a naleštěných bot.
 
A co vás na třináctém ročníku Prague Allnighters čeká? Vinylové desky budou točit kromě rezidentních DJs MR.CAT, DJ PATH a DJ BUQI i dva speciální zahraniční hosté -  Scot James ze Skotska a Magnus Rams ze Švédska. Takže jestli chcete protančit celou noc, tohle je jistota až do čtyř do rána.
Prague Allnighters Vol. XIII
3. 9. 2016 2016 20.00
Klub Royal, Praha –Vinohrady


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.