Share |

Street fashion: puntíky a kožešiny

foto Andrea Siládiová

Máme pro vás další dávku pouliční módy z pražských chodníků i z podzemí.

Hlavní foto: Monika

Vyfotila jsem pro Vás Moniku. Doteď studovala architekturu, ale od letošního roku začíná studovat jako oděvní návrhářka. Na běžné lítání po městě volí model v tmavé barvě, který většinou něčím rozbije, dnes například velkou kabelou. Nejsem příznivkyně beranic, ale tahle ji nesmírně sekla. Byla jakoby lesklá, ale neposůbilo to nijak cirkusácky. Bohužel díky kvalitě fotky focené mobilem nelze rozeznat na Monice jeden důležitý trend, který nikdy nevyjde z módy, a to perfektní zdravá pleť a zdravé lesklé vlasy.

Miniinterview:
Kdybys teď mohla někam odjet, kam by to bylo?
Do Španělska. Baví mě různorodst tamních lidí, která se odráží i na jejich stylu. Také mě fascinuje jejich architektura.
Kde čerpáš inspiraci?
Všude kolem sebe. Ráda přejímám prvky z nějakého konkrétního dobře definovatelného stylu(například z uniforem, z 50. let....), které převedu do současnosti pomocí kombinace prvků ze současné módy.

Dáma v putíkované sukni:
Prostě já:-) Sako - vintage kousek, šila ho moje teta před mnoha lety, pásek - vintage po mamince, šaty - zakoupené v malém krámečku v Chodově u Karlových Varů, cena byla před asi 7 lety do 1000,-, kabelka  a boty - no name z malých butiků.

Dáma v metru
Chtěla bych poděkovat paní v metru za odvahu a za ochotu, že se mnou nechala vyfotit. Na první pohled mě zaujala zajímavým střihem kabátu a sukně. Nevím, zda je to na fotce dobře rozpoznatelné, ale sukně byla ze spodu velmi dobře řešená, tvořila takový nabíraný balónový tvar, a přesto to byla sukně do A. Dobře uvázaná šála podtrhla límec u kabátu, takže to bylo takové živé, ačkoliv v šedé barvě. Oceňuji lesklé kozačky a kabelku, paní si uměla vybrat kousky, které vypadaly kvalitně, stylově, ale hlavně si na ně troufla. Čepice ve mě evokuje 30. léta, k jejímu obličeji a účesu to perfektně sedělo. Chválím perfektní manikúru!

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.