Share |

Středa na sedmičce: kanadská kapela Operators

foto: pořadatel akce

CREEPY TEEPEE crew presents :::
OPERATORS (CAN)
+ support: WE ARE ANALOGS (CZ)
středa/5. listopadu/ 20:00 
klub 007 Strahov, Chaloupeckého 7 - Praha 6
 
Montrealský kytarista, zpěvák a showman Dan Boeckner, který se v Česku objevil hned několikrát se svými předchozími kapelami HANDSOME FURS a WOLF PARADE, se po několika letech vrací do Prazy s úplně novou kapelou OPERATORS. Tu společně s ním tvoří bubeník Sam Brown (New Bomb Turks, Divine Fits) a makedonská multiinstrumentalistka, která si říká Devojka.
 
Když v roce 2012 do té doby ukázkový rockový páreček HANDSOME FURS ohlásil zrušení evropského turné a krátce na to také rozpad, bylo to určitě zklamání pro jejich početné fanoušky po celém světě. Tahle energická manželská dvojice několik let dost přesvědčivě dokazovala naživo (včetně prvního Creepy Teepee festivalu) i na celkem na 3 dlouhohrajících albech, že je možné být hudebně invenční a po všech stránkách sexy, i když jste tzv. pod čepcem.
 
Dan Boeckner se po rozchodu s Alexey napnul k novému projektu DIVINE FITS, což je úspěná rocková supergroup, kde se o frontmanství dělí rovným dílem s nikým jiným než s Brittem Danielem ze SPOON. Souběžně ale nastartoval i tanečnější projekt OPERATORS. S těmi vydal před pár týdny debutové pětiskladbové EP na kazetě a v elektronické verzi, přičemž vydání už nahraného alba je na spadnutí.
 
Operators do velké míry navazují na zvuk Handsome Furs, který propojoval Boecknerův rockový projev a springsteenovské písničkářství s elektronikou. Prostor pro jeho frontmanství je ale v dobrém slova smyslu v popových Operators ještě výraznější - občas úplně odloží kytaru, a kapela se nijak netají tím, že za nejlepší koncerty považuje ty, které se promění v rozjetou taneční párty. "Fugazi meets Depeche Mode" je jedna z visaček, kterou si Operators vysloužili od recenzentů. Veškerou hudbu Operators hrají živě, na čemž si zejména Boeckner, dodnes věrný svým kořenům v hardcoreové scéně, zakládá.
 
Po úspěšném společném US tour s Future Islands vyrážejí na svojí krátičkou evropskou šňůru. Koncert na strahovské Sedmičce je 1 z pouhých 7 jejích zastávek v Evropě! Nenechte si tak ujít exkluzivní příležitost vidět tuhle zcela čerstvou kapelu v akci.
 
Předskočí zdejší indie-rocková parta We Are Analgos.
live video OPERATORS k singlu "TRUE" :: Operators perform "True" - Pitchfork Nightcap
vstupenky přes http://goout.cz/cs/koncerty/operators za 250 / na místě 300,-


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.