Share |

Stimul festival je už 1. října!

Na 1. října se chystá Radio Wave Stimul festival v pražském Divadle Archa.
Pro tento ročník se pořadatelé festivalu spojili s Radiem Wave, jehož DJs se postarají o část programu.
 
Archa ožije na celý den nejen hudbou! Na řadu workshopů, přednášek a projekcí naváže koncertní a DJ program se zahraničními hvězdami hned několika alternativních žánrů. Vrcholem noci bude jistě vystoupení kontroverzní elektronické provokatérky Peaches
Radio Wave pokračuje v pořádání koncertů zahraničních hvězd, které znáte z jeho playlistu. Dává tak svému vysílání nový přesah. Po vystoupení CocoRosie aWovenhand přiváží v rámci Radio Wave Stimul festivalu jmen hned několik a vstupuje tak na scénu ve velkém stylu. Propojení Radia Wave a Stimul festivalu v Divadle Archa je logicky dalším krokem na cestě za hudebně zajímavějším rozhlasovým prostředím v Česku. 
„Stimulovat posluchače novou hudbou je jedním z podstatných cílů Radia Wave a jakožto milovníci koncertů pak přirozeně vyhledáváme situace, jak naší snahu přenášet i mimo digitální svět,“ říká hudební dramaturg této stanice Tomáš Turek„Radio Wave Stimul festival je tedy dalším vyústěním snahy dát najevo, že jsme stále naživu a v plné síle,“ dodává. 
 
Hudební program večera a noci bude opravdu pestrou hostinou! Vystoupí alternativní hiphopeři Shabazz Palaces, kteří jsou vedlejším projektem Ishmaela „Butterfly“ Butlera z respektovaných Digable Planets. Milovníci syntezátorů si přijdou na své s hvězdami aktuální vlny tzv. „hypnagogického popu" Emeralds, svůj potemnělý post-punk představí The City Kill z Dánska a do tajů zvuku klasického nástroje nás zasvětí islandská violoncellistka Hildur Gudnadóttir. Na závěr ale všechny roztančí DJ-set elektronické superstar Peaches
Radio Wave bude z pražského Divadla Archa vysílat živě a koncerty také uslyšíte v jeho vysílání v následujících týdnech ze záznamu. 
Samotným koncertům však budou předcházet přednášky, diskuze a workshopy s českými i zahraničními hudebníky, návštěvníci nebudou ochuzeni o projekce videoklipů, záznamů koncertů a hudebních filmů.„Chceme, aby Divadlo Archa žilo současnou alternativní hudbou celý den,“ vysvětluje ředitel Stimul festivalu Jan Vávra. Příznivce kvalitní hudby potěší jistě i cena vstupenek na celodenní program! 
Cena vstupenek:
předprodej 250 Kč / na místě 350 Kč 
Kompletní program festivalu:
15:00 – otevření prostoru 
15:30  16:30 / malý sál
Radio Wave Video Session – komentované pásmo videoklipů skladeb z playlistu Radia Wave
(Tomáš Turek a Aleš Stuchlý / Radio Wave)  
16:30  17.30 / malý sál
Jak se dělá Radio Wave? - Workshop, diskuse a improvizované vysílání s redaktory Radia Wave.
(Robert Candra, Zuzana Rejchová, Veronika Mayerová / Radio Wave) 
17:30  18:15 / foyer
Shabazz Palaces – debata se členy hudební skupiny
(moderuje Karel Veselý) 
18:15  19:15 / malý sál
Ableton Live 8 / Red Bull Music Academy Infosession
Beat boxing a live looping exhibice v Ableton Live 8 a prezentace Red Bull Music Academy. 
19:30  01:30 / velký sál
koncerty 
19.30 – 20.10 Hildur Gudnadóttir 
20.20 – 21.00 The City Kill 
21.30 – 22.20 Emeralds 
22.40 – 23.50 Shabazz Palaces 
00.00 – 01.30 Peaches (DJ set) 
18:30  02:00 / kavárna ve foyer
DJs Radia Wave (Karel Veselý, Jan Bárta, Blue Black, Jiří Špičák) 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.