Share |

Štěpán Málek vystavuje na zámku ve Sloupně u Nového Bydžova

 
 
 
Výběrem své tvorby - výstavou KONKRET & BAROK se od 11.4. do 15.6.2015 ve třech sálech zámecké galerie Sloupno u Nového Bydžova představuje
Štěpán Málek, sochař, výtvarník, pedagog, kurátor, básník, textař a zpěvák kapely N.V.Ú.,který ´má radost ze života, nebojí se a nestydí´…
 
Tvorba Štěpána Málka je ovlivněna tím nejlepším z české geometrické abstrakce s přesahem ke konceptuální sochařské tvorbě a instalaci. Autor pracuje s malbou, kresbou i sochou, nestraní se papíru, kamenu, kovu, zrcadlu či dřevu.
Štěpán Málek se narodil 24. listopadu 1966 v Chlumci nad Cidlinou, vyrůstal v Novém Bydžově. Původně kamenosochař, v roce 1984 absolvoval Střední průmyslovou školu kamenickou v Hořicích v Podkrkonoší, posléze studoval Pedagogickou fakultu Vysoké školy v Hradci Králové (dnes Univerzita Hradec Králové), kterou však předčasně opustil. V letech 1990 – 1996 studoval na Akademii výtvarných umění v Praze v ateliéru sochařství, kde se setkal se Stanislavem Kolíbalem, Hugem Demartinim a později i s Jindřichem Zeithammelem.
Štěpán Málek jako teoretik a výtvarník také působil a působí v mnoha porotách výtvarných soutěží a výběrových komisí v oblasti vizuálního umění, je mimo jiné spoluzakladatelem a od roku 2006 také členem rady občanského sdružení CON.FRONT.ART, iniciátorem vzniku Klubu Konkretistů Východní Čechy (KKVČ) v roce 2007, čestným předsedou občanského sdružení KK3 Klub konkretistů.
Výstava je pořádána obcí Sloupno ve spolupráci s autorem.
Slavnostní zahájení proběhne 30.4. 2015 od 17 hodin.
Zámek Sloupno u Nového Bydžova.
www.malek.maweb.eu
 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.