Share |

Špička japonské psychedelie Kikagaku Moyo se představí poprvé v Česku

foto pořadatel akce

 
 
River Promotions present: 
KIKAGAKU MOYO (psychedelic rock, Japonsko) + support
25. 5. 2015 20:00, Podnik, Praha
 
Ze země kimon, mangy, hentai a lesoparků pro sebevrahy k nám zavítají Geometrické Vzory. Takový je totiž význam japonských slov Kikagaku Moyo. Tokijská kapela, která se ve velmi krátké době propracovala mezi smetánku světové psychedelické scény, unikátně kombinuje folk, acid rock a japonskou psychedelii a pokračuje tak v odkazu legendárních Flower Travelin Band nebo Far East Family Band.
 
"Their unique blend of folk, acid, Japanese psychedelia is lush and addictive." - Eindhoven Psych Lab
 
Příběh Kikagaku Moyo se začíná psát v létě 2012, kdy se z nekonečných jam sessions přímo v tokijských ulicích utváří sestava regulérní kapely. Hudba kvintetu od počátků vábí v sitárových vlnách k dávno zapomenutým krajinám, kde posluchači dopřává trochu toho staromódního fuzzu a květinového étosu šedesátých let. Nad tím vším se nese omamný zpěv bardů, kterým současná uspěchaná doba evidentně vůbec nic neříká.
 
Za necelé tři roky existence vydali Kikagaku Moyo tři desky – eponymní EP (květen 2013), Mammatus Clouds EP (duben 2014) a zatím poslední Forest Of Lost Children (květen 2014). Malý náklad (vždy v řádu stovek kusů vinylů) jdoucí ruku v ruce s enormním zájmem fanoušků způsobil, že kapela každý svůj zářez v diskografii vyprodala pokaždé během několika dní.
 
Doposud Kikagaku Moyo projeli Japonsko, Austrálii, USA a Velkou Británii. Po zkušenostech například z kultovního Austin Psych Festu, kde sdíleli pódium s Graveyard, Temples, White Hills nebo Moon Duo, se pětice konečně vydává na první dlouhé turné po Evropě. Jedna z prvních zastávek bude 25. května v pražském Podniku.
 
 
https://geometricpatterns.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/kikagakumoyo
 
 
FB EVENT:https://www.facebook.com/events/1551499375132197/ "> https://www.facebook.com/events/1551499375132197/ 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.