Share |

Soutěž Arfashion Designer jde do finále, festival Arcolor také

Kateřina Líblová - Kirke / foto archiv pořadatele

 

V Praze právě probíhá Arcolor - projekt na podporu mladých módních designerů. 25. června bude jeho velké finále. Co vás čeká?

 

Dne 9. 5. 2009 proběhl první ročník tohoto ojedinělého projektu. Jeho cílem je prezentace

mladé a nezávislé módy zcela netradičně a jinak, než jak tomu bylo doposud.
Arcolor přivádí módu do ulic Prahy!!!

Podle známého rčení – nejde-li hora k Mohamedovi, musí jít Mohamed k hoře – jsme přenesli módní přehlídku na netradiční přehlídkové molo, a to přímo do pražských ulic. Vzniklo tak nejdelší molo na světě o délce 3 kilometrů.

Můžete shlédnout jedinečnou módní show přímo v ulicích Prahy a poté i užít neopakovatelnou atmosféru večerního programu, kde vám 9 mladých tvůrců představí celkem 90 modelů. Program uzavře párty až do ranních hodin v režii českých DJs.

 

 

Očekávaná módní událost roku je tady!

 

Módní přehlídka na nejdelším mole světa.

 

Z programu:

 

 

25. 6. 2011

17.00 Módní show v ulicích Prahy - kolekce Pavly Gerschonové

19.00 Finálový večer v experimentálním prostoru NoD ROXY

19.30 Představení Historie skupina Umskup

20.15 Přehlídka finalistů Arfashion Designer v doprovodu taneční skupiny Radka Brusche a Fantasy DC 

21.15 Vyhlášení vítěze ArFashion Designer 2011, ceny diváků

 a ceny Campari o nejlepší červený model 

22.00 Párty (DJ Johny, DJ Aiko, DJ Neasi)

 

Nenechte si ujít přehlídku nové kolekce Sophistic by Veronika, originální Travesti show s přehlídkou čelenek od Jane Bond. Night shopping v designovém obchodu Julius Fashion Shop

 

A samozřejmě hlavní program festivalu v sobotu 25. 6. kdy vám na nejdelším mole světa představí svoji očekávanou kolekci Pavla Gerschonová. Můžete se těšit na velkolepý mejdan přímo v ulicích Prahy, který začne v 17 hodin na Andělu, kde předvedou modelky a tanečníci první část své show. Poté se metrem přesunou na Národní a přes Václavské náměstí a Náměstí Republiky budou pokračovat skrze Celetnou ulici až na Staromák na velké defilé. 

 

Večer se můžete těšit v experimentálním prostoru NoD/Roxy na přehlídku finalistů ArFashion Designer 2011. Jedinečná show bude završena vyhlášením a oceněním vítěze ArFashion designer 2011. 

 

Dále se jako diváci můžete účastnit soutěže Campari o Nejlepší červený outfit, který bude odměněn skvělou cenou právě od Campari. 

 

 

 

Spojení s Pomozte dětem!

Arcolor je spojencem sbírky Pomozte dětem!
V den konání festivalu bude probíhat sbírková akce, jejíž výtěžek bude připsán na sbírkové konto projektu. Rádi bychom tímto využili vysoké návštěvnosti Arcoloru k podpoře tohoto dlouhodobě zavedeného projektu Nadace rozvoje občanské společnosti pro podporu znevýhodněných a ohrožených dětí.

 

 

Finalisté ArFashion Designer 2011

- Jana Kochánková
- Zuzana Labudová
- Veronika Vašková
- Jana Thálová
- Tereza Vu Klesalová
- Nikola Zezulová
- Zuzana Hrubošová
- Alžběta Presová
- Kateřina Líblová

 

 

 

 

Jana Kochánková

Vystudovala na malbu Akademii výtvarných umění v Praze. Nyní má vlastní oděvní značku KOKO. Všechny produkty projdou její rukou od střihů, přes střih až po šití. 

Zuzana Labudová

V soutěži prezentuje svoji kolekci Všetko. Kolekcia obsahuje synchronizáciu štyroch ročných období, ktorá sa dnes odzrkadluje v premenlivom počasí, alebo inak povedané, globálním oteplovaní.

 

Veronika Vašková

Je studentkou Vyšší odborné školy oděvního designu a managementu v Brně , obor Textilní a oděvní design. Pro soutěž vytvořila kolekci nositelné módy s tradičními i netradičními prvky v nové formě nazvanou Spektrum.

Jana Thálová

Vystudovala oděvní návrhářství v Praze, tvořící pod značkou Yana Thal a zaměřuje se především na modelovou tvorbu, šití na zakázku a vytváření malosériových kolekcí.

Tereza Vu Klesalová

Vystudovala London College of Fashion. Má bohaté zkušenosti s rozvojem oděvních značek. Věří, že její hlavní síla je o celkovém pochopení kreativní a obchodní stránky módy.

Nikola Zezulová

Studuje na Technické univerzitě v Liberci v navazujícím magisterském programu Textilní inženýrství, obor Textilní a oděvní techologie se zaměřením na Design oděvního výroku. 

Zuzana Hrubošová

Studuje na Technická univerzitě v Liberci obor: textilní a oděvní návrhářství 2. Aktivně se věnuje častým úspěšným prezentacím své tvorby na přehlídkách i soutěžích. 

 

Alžběta Presová

Vystudovala Vysokou školu výtvarných umění, obor design textilu v Bratislavě. Na pražské UMPRUM absolvovala stáž u Profesora Tapťucha.

Kateřina Líblová

Zajímají ji neprošlapané stezky, neobvyklé materiály, výrazné barvy a tvary. Inspiraci čerpá z evropských mýtů a západních tradic, tvořivým impulsem je magické vidění světa. Do soutěže přihlísila svoji kolekci večerních šatů pod názvem Kirké. 

 

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.