Share |

Šokující článek Sunday Times o drogovém a sexuálním životě v Berlíně

foto Geert Schäfer

Velmi vlivné a většinou respektované britské noviny Sunday Times vydaly tento týden hysterický článek ´nevhodný pro děti´, o nočním životě v Berlíně, ve kterém se píše, že ´od 30. let nezažil Berlin tak velkou míru dekadence. ´

Se zábavným, i když většinou fiktivním prozaickým stylem, jehož průkopníkem byly oplzlé, dnes již pohřbené noviny The News Of The World, napsal reportér Christopher Goodwin, že ´masové orgie´, jichž se účastní stovky cizích lidí, jsou rutinní záležitostí a ´v každém nočním podniku v Berlíně lze otevřeně vidět lidi, jak šňupají speed, nebo kokain´.

“Pozoroval jsem tisíce zdrogovaných návštěvníků klubů, jak omámeně tancují,“ pokračoval, “a viděl jsem stovky anonymních těl v tmavých sex místnostech, jak se k sobě tisknou“. Což byly, jak později dodal, obrazy, které ho zanechaly v hluboké depresi. (Sunday Times:http://thetim.es/wQ9tMb )

Údajně viděl na živo své sexuální fantasie po tom, co krátce navštívil Berlínský (otevřeně svobodně smýšlející) fetiš klub Kit Kat, Goodwin také říká, že navštívil Berghain (´nechvalně proslulý berlínský klub´) a ´The Wilde Renate´ (který je známý mezi berlíňany jako Salon zur Wilden Renate nebo jednoduše ´Renate´).

Americký DJ a novinář působící v Berlíně Beaner, který pravidelně účinkuje v ´the Wilde Renate´ (Divoká Renata), je také stálým DJem v Kater Holzig a (dnes již zavřeném) Baru 25, což jsou další dva kluby, které horečně rozebíraly The Times. Po přečtení zmiňovaného novinového článku byl poněkud zmatený.

“Ten článek jsem si opravdu četl, jedna má známá z Londýna mi ho poslala v souvislosti s tím, že se sem chce další můj kamarád přestěhovat. Zeptala se mě, co si o tom myslím,“ řekl Beaner o tři dny později Skrufffovi, během rozhovoru v jednoznačně nesexuálním, a drogami nepoblázněném i když trochu ošuntěném baru.

“Pro mě je to typický Londýnský žurnalismus,“ pokrčil rameny, “Víte, co tím myslím. Používá neurčitá nepodložená “fakta“ z druhé ruky, aby podpořili příběh, který si předem připravili.“

Beaner, který píše o berlínské scéně pravidelně, otevřeně promluvil o ´umělých stimulantech´, užívaných některými návštěvníky klubů, aby vydrželi dlouho do rána a to v článku o únavě vydaném v Sweat Lodge Rádiu minulý rok (http://slimag.com/august2011/#/14/). Ale tvrzení, publikované v The Sunday Times, považuje za směšné.

”Věci, které popisoval, opravdu existují, ale jen na pár místech v Berlíně. Osobně si myslím, že Berlín byl divočejší a hédonističtější před několika lety. Většina ilegálních akcí a pololegáních underground večírků je zrušena. Nemyslím si, že je to tu bláznivější a nezákonnější než kdy jindy. Není.“ řekl Beaner.

“Když jsem se sem přestěhoval, mnoho lidí zakládalo bary a klubové večírky v přízemních bytech. Ani nevěděli, kdo byl jejich vlastníkem. Pár nocí tu uspořádali večírek a pak odešli. To bylo mnohem bláznivější.“
Beaner účinkuje na Cookies modním týdnu v Berlíně v Sobotu 21. se Samanthou Foxovou, od 18:00). Oblečení dle libosti.

http://www.omega-oz.de

http://soundcloud.com/beaner

http://bit.ly/AxEsNd Underground rave, Berlin, 12.06.11: JEN TAK TAK BEZPEČNÉ PRO PRÁCI)

http://www.kitkatclub.org (NEBEZPEČNÉ PRO PRÁCI)

Jonty Skrufff:  http://listn.to/JontySkrufff

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.