Share |

Sobotní koncert v Brně: TOMUTTONTU + ÉLG

foto: pořadatel akce

Pamatujete na jarní lesní šelesty v podání finské producentky Tsembla? V sobotu 4. 10. 2014 v Brně přivítáme dalšího muže imaginárních kmenů lesů území Finska. Jan Anderzen, jedna z vůdčích person kultovních Kemialliset Ystävät, se vydává na tour s belgickým autorem mutantní písničkové psychedelie Élgem. Půdička našeho Rumiště v brněnském Králově poli bude jejich víkendovou zastávkou.
 
TOMUTTONTU (FI /KemiallisetYstävät, Fonal, Dekorder, Ultra Eczema)
http://www.kemiallisetystavat.com/tomutonttu/ttinfo.html
https://soundcloud.com/tomutonttu
 
O Tsembla jsme psali, že její hudba zní jako zhudebněná mytologie pomyslných společenství žijících hluboko v lesích oplývajících kolektivním vědomím. S podobnou dávkou New Weird Finland k nám nyní dorazí její parťák z fiského Tampere Tomuttontu, kterého známe z kultovního spolku new-age-no-age experimentátorů Kemialliset Ystävät. Jeho kaleidoskopické, rozpité, sluncem zalité melodie zní jako souhra švitoření ptáků a rádiového šumu oblouzněného vlastními zvukovými halucinacemi. Lahůdka pro milovníky duhového arpeggiového ambientu i severského weird folku.
Doporučený poslech: 
https://soundcloud.com/tomutonttu/sets/tomutonttu
https://soundcloud.com/tomutonttu/tomutonttu-ttour-anthem
 
ÉLG (BE / Alter, Hundebiss, K-RAA-K)
https://soundcloud.com/lg2-3
https://www.facebook.com/pages/Èlg/775963289085566
 
Líně se vznášející melodie a vokály utopené v hluboké lázni mutantního divno-folku. Také druhý host sobotního večera Élg je vyznavačem problikávající zvukové lo-fi psychedelie. Vlastním jménem Laurent Gérard je přítelem jiného našeho oblíbence, kterého jsme už v Brně představili – TG Gondarda - se kterým jej pojí silně zefektovaný vokál i slabost pro jedovaté, jako by zpomalené melodie. Oba zní jako z jiného světa a ve zvuku obou rezonuje velmi charakteristický lo-fi zvuk experimentující scény Bruselu. Kde je však TG naivní a tepající beatem současné urban music, zní Élg dost znepokojivě a temně. Élg představí svou nikdy neukončenou, neustále morfující skladbu Dîner. Viděli jsme naživo a jsme rádi, že se o to můžeme podělit!
Doporučený poslech: 
https://soundcloud.com/lg2-3/lg-excerpt-from-live-in-rennes
https://soundcloud.com/alterstock/opera-mort-les-spirales
 
Start produkce přesně ve 20.00, konec ve 22.00. Přijďte včas! Kapacita půdního prostoru je omezena a nebudeme čekat. Pokud bude pěkně, zahájíme večer o něco dříve táborákem v kmenovém kruhu.
 
Na místě bude čajový, maté i decentní alko bar i trocha žaludek lechtajícího občerstvení.
 
Rumiště, Svatopluka Čecha 65, Brno. Nebojte se zabouchat na dveře.
Door open: sobota 4.10.2014, 19.00, start: 20.00, konec: 22.00, AVAfterparty: 22.00 – 00.00
Vstup: 100 kč
FCB event / Last.fm event
 
https://facebook.com/avantyry
http://ava.chernobyl.eu


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.