Share |

Snotra pomáhá dětem z děcáků

foto Zorro 4

PROJEKT ZE ZTRACENÉ DO ZÁMECKÉ
 
Posláním obecně prospěšné společnosti SNOTRA je pomáhat znevýhodněné skupině dětí, která žije v dětských domovech.
Projekt je inspirován skutečným příběhem jednoho dítěte, které se narodilo ve Ztracené ulici a dnes? Žije v Zámecké ulici. Tyto dvě ulice se nacházejí v jednom městě a to přímo naproti sobě. Řeknete si, že by stačilo přece jen přejít ulici, ale…
Na dítě, které nežije ve své rodině, ať už je důvod jakýkoliv, mohou čekat na ulici mnohá nebezpečí a nástrahy. Obvykle nemá průvodce, nemá pečující, milující matku, otce, sourozence a tolik si přeje tu ulici přejít.
A právě při přecházení Ze Ztracené do Zámecké, chce Snotra pomáhat. Chceme být tím správným průvodcem na jejich cestě.
Pokud dítě žije v dětském domově, má většinou jen standardně zajištěné zázemí. I přes veškerou snahu všech dětských domovů, nemá průvodce, který by ho doprovázel na cestě zvané ŽIVOT. Děti, které nežijí ve své rodině, trpí velkou osamělostí, která obvykle není na první pohled vidět, ale je usazená hluboko v jejich srdcích. Prakticky se tak stávají sirotkem po celý svůj život.
Děti z dětských domovů potřebují pomoc například při výběru, a často i zaplacení, školy. Potřebují pomoc, se začleněním se do společnosti. Po dosažení plnoletosti, potřebují pomoc se zajištěním bydlení. A to je jen zlomek toho v čem potřebují právě naši i Vaši pomoc. Potřebují podat pomocnou ruku. 
Tyto děti chtějí někam patřit i po skončení pobytu v dětském domově. Pokud k nim potřebná pomoc nepřijde, tak po dovršení dospělosti zase nikam nepatří, nemají rodinu, dětský domov pro ně skončil a doprovází je zase jen jejich osamělost.
Oni zažívají paradoxní situaci. Nejen, že nemají oporu v těžkostech a problémech, které každodenní život přináší, ale oni ani nemají nikoho, s kým by mohli sdílet to hezké, to co je dělá šťastnými, to za co každý den stojí vstát. Stále platí to, že sdílená starost je poloviční, sdílené štěstí je dvojnásobné.
Velkým přínosem pro tyto děti je velká informovanost veřejnosti o této znevýhodněné skupině, o které se tak málo ví a ve které je tolik úžasných lidských bytostí.
 
JAK MŮŽETE POMOCI? Tohle vám SNOTRA navrhuje:

  1. Finančně - i malý dar je velkým darem, pokud je opakován.
  2. Financování konkrétního dítěte.
  3. PARTNERSTVÍ - je pomoc, která je velmi vítána, znamená to, že budete konkrétnímu dítěti přítelem. Tyto děti nepotřebují jenom Vaše peníze, potřebují i Vaše srdce. Úspěch těchto dětí závisí i na tom, jestli v něho někdo věří. Věří, že přejde ulici do Zámecké.
  4. Fond na vzdělání - můžete, i anonymně, platit konkrétnímu dítěti tzv. Fond na vzdělání. Naspoříte mu na pokrytí nákladů na studium, apod.
  5. Můžete konkrétní dítě podpořit v jeho nadání, např. hudebním, sportovním, uměleckém atd.
  6. Propagace - propagací o.p.s.  Snotra, např. umístěním upoutávky našeho webu na Vašich stránkách.
  7. Možnost spolupráce s námi – např. propojení lektorských, vzdělávacích kurzů apod.
  8. Můžete se stát dobrovolníky a přáteli Snotry a jejich dětí.
  9. Můžete se stát mediálním partnerem  Snotry o.p.s.

www.snotra.cz
o.p.s. SNOTRA , se sídlem Moravská 1364/41 Praha 2
č.u. 3561218329/0800 Česká spořitelna

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.