Share |

Slavnosti PIŽMA v kraji Pikadorů

Křest nového čísla časopisu PIŽMO, který vydává galerie Sam83.
foto: pořadatel akce

O vzájemné náklonnosti galerie současného umění Sam83 a Českých Budějovic se více méně ví. Důkazem budiž například spolupráce s českobudějovickou galerií D9 na výstavě Oheň pro národ.
 
Tento pakt se opět o něco prohloubí 20. září v českobudějovickém Prostoru Kredance, kde proběhne slavnostní křest nového čísla časopisu PIŽMO, který galerie Sam83 vydává. Dění kolem i uvnitř galerie vychází z dlouhodobého projektu Sráče Sama Vize pro novou kulturu a její místo. Jedním z výstupů Vize je i vydávání kulturního čtvrtletníku PIŽMO, který hrdinně bojuje za posílení kulturní rozmanitosti. Samotný akt křtu provede formou performance spiritual guru časopisu Sráč Sam.
 
Součástí slavnostní chvíle je i hudební menu. Temnými melodiemi, minimalistickým elektro soundem, kryslalicky čistou lyričností a naléhavými projekcemi uhrane brněnský audio-vizuální projekt PIČA Z HOVEN. Kromě známých skladeb z alba Doom na kraji lesa budou mít premiéru i nové vály, které se chystají na kazetu jako split s I LOVE 69 POPGEJU.
 
8bit zvuk a láskyplný přístup k němu představí pražská elektro-punková formace MIKROKOKOTO, hrající bitclash. Inkarnace Commodoru 64, Atari a Gameboye v hudební instrumenty. Vtip, nadhled, nadšení. Novodobí Prince of Persia a William B.J. Blazkowicz plánují rozebrat Kredance na mikročástice.
 
Party do maxima vyhrotí a zároveň uzavře místní, avšak hranice okrsku i státu překračující elektronický projekt dua producentů, DJ's a bratrů, VEIT B. Díky jejich nápadité a intenzivní tvorbě se mohou bratři Veitů pochlubit spoluprácí s labely jako Mtwat, Vocabula, Meanbucket,  Top Billin či vlastním originálním projektem Number House.
 
Přijeďte do Budějc na pikador a podpořte kulturní rozmanitost!
www.kredance.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.