Share |

Silvestr 2011 / 2012: Kam vyrazit?

Kam jít oslavit nový rok 2012? Sebrali jsme pro vás tipy a budeme je i dále doplňovat
Foto digitalart / freedigitalphotos.net

Nevíte, kam vyrazit poslední den v roce? Máme pro vás tipy!
 
Největší Silvestr
Na Výstavišti v Praze bude obří party pro mnoho tisíc lidí - v Průmyslovém paláci na akci NYE2012 zahraje Michal Burian a řada dalších DJs.
 
Moulin Rouge v Brasserii La Gare
V pražské Brasserie La Gare můžete zažít Silvestra ve stylu proslulého francouzského kabaretu Moulin Rouge. A protože se večírek koná ve vyhlášené restauraci, budou se silvestrovské oslavy nést především v gastronomickém duchu. Připraveno je „speciální gurman menu“ o pěti chodech, na venkovní zahrádce se od 12 do 18 hodin otevře ústřicový bar se zásobou čerstvých ústřic z Bretagne a ke všem těm dobrotám bude podáváno Champagne Perrier-Jouët brut.
 
Rock‘n’roll v Rock café
Pražské Rock café přichystalo na Silvestra pořádnou rockovou nálož. Během večera zahraje pět kapel (Queens of Everything, The Maggie's Marshmallows, The Rocket Dogz, The Unholy Preachers a Bombs From Heaven), a komu ani tohle nestačí, tak jako krabička poslední rockové záchrany vystoupí na afterparty DJ Czech Mike.
 
Industriální imperialisté v Crossu
V holešovickém Crossu rozhýbou industriální interiér beaty DJs Philip TBC, Forbidden Society, Pixie, Babe LN & Stanzim & Ghonzales a dojde i na reggae, dub a dubstep v podání DJs Anhedonia, Yukimura, Suppafly. Silvestrovský večírek nese roztomilý název Imperialistic Silvestr Night a pít, fetovat a pařit se začíná ve 20:00.
 
Mexiko v Praze
V pražské restauraci Sonoro (Vinohrady) přivítají první den roku 2012 v mexickém stylu. Zahraje kapela Mariachi Azteca de Praga a servírovat se budou speciality mexické kuchyně (burrito, flauta, quesadilla atd.).
Moguai v Holešovicích
Klub SaSaZu nabídne Tonyho M, Nea a další, jako host přijede Moguai.
 
Tráva v Roxy
Roxy slaví v příštím roce dvacet let své existence a předzvěstí celoročních oslav je silvestrovská noc New Year’s Eve – Roxxy Music. Na hlavním pódiu budou roztáčet gramofony DJs Tráva, Chris Sadler, Roman Rai, Dan Cooley, Fatty M, Biodan a Lucas Hulan.
 
Hip Hop v Chapeau
Chapeau Rouge zasvětilo konec roku 2011 hlavně hip hopu. Míchat vinyly totiž přijedou zlínský DJ a producent Fatte a jihlavský DJ J-Kid (Pio Squad). Dojde i na house, ten si vezmou do parády DJs Schwa, David Formi nebo Yannick.
   
Buřtguláš v Balbínce
Balbínova poetická hospůdka, pár desítek metrů od pražského náměstí Míru, bude slavit Silvestra opět po svém – chlastem a buřtgulášem. V tomhle podniku se snad nedá zažít normální večírek a o Silvestru to platí dvojnásob. K tomu všemu bude hrát kapela Taliesyn, která svoji hudbu definuje jako směs „kombinující vlivy lidové nudy Kamerunu, herrenfolku, lues, jazzu i rocku“.
 
Divočina v Akropoli
V žižkovském Paláci Akropolis si oslavy příchodu Nového roku vezmou na starost The Chancers, House of Samba a James Cole. Divadelní bar se bude prohýbat pod návalem zlámaných beatů od Breakbeat.cz. Startuje se ve 20:00.
 
Italské dobroty na Letné
Naše oblíbená Osteria ai Galli má silvestrovské menu - rezervace je nezbytná, více informací najdete zde
 
Fléda
Brněnský klub Fléda se do Nového roku protančí pod taktovkou britských Soul of Man, německého projektu Beatpoet a matadorů Tvykse a Orbitha.
 
Elvis Presley v Metru
Brněnský Metro Music Club nabídne poslední den v roce lehce zvrácenou kabaretní show v podání Pavla Helána, imitátora Elvise Presleyho. Pokud nebudete mít ani po půlnoci dost, nastoupí DJs System Tandem Harosh a Olaf. Takže, jak by řekl Elvis, Let's have a party!
 
Rolling Stones revival v Pekárně
V brněnské hudební kavárně Stará pekárna vystoupí jedna z těch lepších revivalových kapel (Rolling Stones Brno). Pekárna je moc příjemný podnik sám o sobě, a když vám k tomu bude navíc broukat do ucha český Mick Jagger, mohlo by jít o docela solidní rozlučku s letošním rokem.
 
Bohémská Paříž 20. let v centru Brna
Restaurace La Bouchée (Údolní ulice) se na Silvestra promění v bohémskou meziválečnou Paříž. Retro večírek bude hlavně oslavou francouzské gastronomie a kultury. Ve vyzdobeném interiéru se za doprovodu dobových šlágrů budou servírovat například kaviárové vejce v pohárku, terinka z lososa a kamčatského kraba nebo houbové cappuccino. Novoroční přípitek obstará Piper – Heidsieck, oblíbené šampaňské Marilyn Monroe.
 
Bidlo v Eventu
Královéhradecký music bar Event oslaví příchod Nového roku za doprovodu tria DJs Ladida, Pavel Bidlo a Vasquez.
 
Trance a techno ve fabrice
Ostravský klub Fabric láká na trance a techno DJs. Zahrát přijedou Michael C a Orbith. Každý z DJs odehraje půlku svého setu z vinylů, a pokud vám během křepčení vyhládne, k dispozici bude nesmrtelná klasika české studené kuchyně – jednohubky a chlebíčky.
 
Galakoncert ve vybraných kinech
Berlínští filharmonikové, Sir Simona Rattle a Jevgenij Kissin oslaví Silvestr glakoncertem v přímém přenosu do vybraných kin po celé Evropě od 18:30h. Seznam kin najedete na: http://www.aerofilms.cz
 
Silvestrovská večeře a party v Duplexu
Připravovat menu o šesti chodech bude nový šéfkuchař Eldad Sasson, můžete si tak vychutnat vynikající pokrmy s výhledem na Prahu a užít si party v osvědčeném klubu.  Více na http://www.duplex.cz
 
Silvestrovské pranostiky najdete zde. Tipy na různé podniky nabízející silvestrovská menu apod. najdete také tady.
 
Protišední tip: Postel a knížka
Ambientní večírek pod peřinou za doprovodu šustění stránek vašeho oblíbeného románu. Celý večer se bude podávat horký čaj a projekci obstará VJ Candle, který bude promítat obrazy nábytku a bytový interiér na zeď. Na afterparty budou až do rána hrát DJs Sleep a Snore. Vstupné 0,- a začátek dle chuti.
Foto digitalart / freedigitalphotos.net
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.