Share |

Shotgun festival ukázal line up! Horseman, Commix a další!

foto: pořadatel akce (Christian S)

Druhý zářijový víkend to bude už potřinácté, kdy se na české straně tzv. Trojzemí (CZ/DE/PL) odehraje festival Shotgun. Třináct let se snažíme vybírat ta nejzajímavější jména, která zrovna válcují techno, house a dnb hitparády. Náš hlad po stále nové a nové muzice dal pro letošní rok vzniknout následujícímu line-upu.

V kapuce zahalený, Berghainem ošlehaný, svou vizi techna na Shotgunu představí jedno ze zásadních jmen současného dění, HEADLESS HORSEMAN. Tohle bude jízda! Zážitek z poslechu umocní pohled na podium přervané hardwarem, letošní techno stage totiž nabízí další koncerty umělců, kteří se při svém vystoupení nespokojí s laptopem. Z Polska k nám zavítají producenti CHINO & B.BARAN, dvojice, jež nás uhranula svým vystoupením na posledním Unsoundu. Poměřit svůj um s těmito pány zkusí naše domácí hvězda a čerstvý držitel Anděla HRTL.

Máme velkou radost, že na letošním Shotgunu můžeme po Leně Willikens přivítat dalšího zástupce suprtrupr vydavatelství Cómeme. CHRISTIAN S. z Kolína nad Rýnem své djské sety zakládá na symbioze techna, disca, acidu, bubínků a všemožných psychedelií. Na rovné podium pro vás chystáme ještě jedno překvapení, o kterém se včas dozvíte. K zahraničním jménům přidáváme zatím známý český support, tři djské dvojice - ENDLESS ILLUSION, SEED a SELEKTIV MUTISM.

Druhá stage zaměřená na elektroniku s kořeny v lámaných beatech letos nabídne jeden velký návrat. Dvojice COMMIX vždy patřila mezi přední jména  zastupující deepovou odnož drumandbassu. Jako mnoho dalších kolegů se George (Endian) i Guy (Shifted) postupně vrhli na techno. První jmenovaný nicméně  na drumandbass nezanevřel a my jsme ho chytili ve správný moment – právě letos mu po pěti letech vychází čerstvý hudební materiál na domovském labelu Metalheadz, který předvede v tříhodinovém setu.  

Bristolská trojice RUFFHOUSE – další host letošního Shotgun festivalu -  je známá temnými náladami podkreslující klinicky čisté, kovové beaty, často tepající v rytmu halftempa. Upsala je na dBridgeův label Exit, Preshův Samurai či Loxyho Cylon. Loni RUFFHOUSE přišli s vlastním vydavatelstvím UVB-76 Music, kde prozatím vyšly dva singly. Jako djové se nebojí sáhnout k ostřejšímu drumandbassu v duchu známého labelu Renegade Hardware. V Česku se RUFFHOUSE představí vůbec poprvé.  

Lipskou djku KALI AVAAZ přivítáme již v květnu na dalším díle Volnýho průběhu Crossem, kde se představí na Shotgun house/techno podiu. Tato dáma si však se stejným umem a šarmem pohrává i se zlomenými rytmy a na samotném festivalu tedy představí na dnb podiu. Svoji vizi polámaných beatů přijede ze Slovenska představit FVLCRVM. Daleko za hranicemi rodné země loni bodoval s epíčkem Notch, participoval na Redbull Bass Campu a remixoval skladbu norské popové zpěvačky Samsaya. Obdivovatel soundtracků a černé hudby si zahrál po boku Hudson Mohawke či Faltyho DL. Jak sám píše, jeho živá vystoupení jsou plná přesných cutů, samplování a změn tempa. Hlavní hosty doplní pražská pětice VOLNEJ PRŮBĚH pořádající večírky v klubu Cross, dále EVA PORATING, ANNITA a D-RESIST. 
/PODCAST/ /WEB/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.